Lenovo Vibe K5'in Fiyatı ve Özellikleri!

Tasarım açısından başarılı ve fiyatı bakımından makul olarak görebileceğimiz Lenovo Vibe K5'in özelliklerine gelin birlikte göz atalım..

Piyasaya sunulan ve performansı açısından başarılı olan Lenovo Vibe K5'in fiyatının ise iyi olması kullanıcıları memnun etti. Akıcı bir çalışma performansının dışında pil ömrüyle ön plana çıkan Lenovo Vibe K5 telefonu aynı zamanda oyun oynamak içinde kullanıcıları memnun ediyor. Elbette eksikleri yok değil ancak bu fiyata bu eksikler elbet olacak o kadar.

Bu telefonu kimler tercih etmeli?
Lenovo Vibe K5'in fiyatı performansı iyi olan bir telefon için uygun olduğundan bütçesi kısıtlı olan kullanıcıları rahat ettirecektir.

Ülkemizde satışa sunulan akıllı telefonların başında Vibe önemli bir rol oynuyor diyebiliriz. Beklentileri hemen hemen karşılayan telefonun Vibe K5 ve Vibe K5 Plus modelleriyle piyasaya sunulmuş.

Giriş ve orta segment bir telefon olup büyük ekranıyla ön plana çıkıyor. Performans açısından başarılı olan telefonn malzemeleri ise alüminyum alaşımdan oluşuyor. Telefonu elinize aldığınız zaman güzel bir tutuş hissiyatı veriyor. Telefonun kenarlarında ise dayanıklı olması açısından metalik bir çerçeve kullanışlı. Aslında bu cihaz için oldukça iyi düşünülmüş bir tasarım özelliği diyebiliriz.

Cihazın sağ kenarında güç ve ses butonları yer alıyor. Kulaklık girişinin yanında ise microUSB yuvası yer alıyor. Bu telefonun ilginç detaylarından biri. Baız kullanıcılar bu portun buraya yerleştirilmiş olmasından rahatsız olabilir. Lenovo'nın da böyle birşeyi neden yaptığını bilmiyoruz. Bu aslında cihazı kullanışsız sunan bir tasarım hatası kabul edebiliyoruz

Cihazın arka kapağı ise açılabilir. Bataryayı değiştirmeniz mümkün. SIm kart slotları ve microSD kart slotları arka kapakta yer alıyor.

5 inç boyutunda olup büyük ekranlı telefon modasına uyan Lenovo segmentine uygun bir şekilde HD çözünürlüklü ekran bulunduruyor. 294 ppi piksel yoğunluğunda bir ekranla karşımıza çıkan cihazın ne yazık ki Gorilla Glass gibi ekran koruması yok. Ama bu fiyata bu eksiklerin olması normal. Bunlara da pek takılı kalmamak gerekiyor.

Parlaklık oranı renk doygunluğu iyi olan telefonun ekran efektini kendi isteğinize göre ayarlamanız mümkün. Android 5.1 işletim sistemini işlemcisinde bulunduran cihaz menüsüz bir arabirim sunuyor. Elbet şu günlerde Android 7.0'ı beklerken bu cihazda Android 6.0'dan aşağı birşey olmamasını isterdik..

Bu fiyat dolaylarında genelilkle MediaTek işlemcili modeller ile karşılaşıyoruz. Ancak Vibe K5 Qualcomm Snapdragon 415 işlemci bulunuyor. Bu sayede cihazdan verimli bir performans elde edilebilir. Toplamda 8 çekirdekli olup 1.5 GHz Cortex A53 ve 1.2 GHz Cortex A53 yongalarından gücünü alan cihaz 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı bulunduruyor. Dilerseniz depolama alanını 32 GB daha arttırabilirsiniz.

NFC desteğinin bulunmadığı cihazın kablosuz bağlantılarında 802.11 b/g/n Wi-Fi ve Bluetooth 4.1 destekleri yer alıyor. Hoparlör bakımından oldukça iyi olduğunu söylemek mümkün. Çift tarafta yer alan hoparlörler ile iyi bir performans elde edebilirsiniz. Cihazın bataryasına gelecek olursak 2750 mAh'lik güçlü bir bataryası olduğunu söyleyebiliriz.

Birbirinden güzel fotoğraflar çekmeniz için arka kapağında 13 MP ve f/2.2 diyafram açıklığında bir lens bulundurmaktadır. LED flaş ile destekli olan kamera ile panorama ve HDR fotoğraflar çekebilirsiniz. Aynı zamanda 1080p video kayıt imkanı da bulunuyor. Cihazın ön yüzünde ise 5 MP kamera bulunuyor. Bunun dışında kamerada sahne seçimi, ISO ve beyaz dengesi ayarını isteğinize göre yapabiliyorsunuz.

Vibe K5'in fiyatı ise 629 TL. Bu fiyata gayet güzel donanımlara ve özelliklere sahip olan cihazın eksileri elbette var yok değil ancak bu elbette bu fiyata bu eksikler olacak..

Vibe K5'in özelliklerini ve fiyatını nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.