MacBook Pro'nun Touch Bar'ı Kırıldığında!

Apple'ın yeni gözdesi MacBook Pro'nun Touch Bar'ı kırıldığında yüksek bir fatura ile karşı karşıya kalabiilirsiniz...

Apple'ın geçtiğimiz günlerde tanıtımını gerçekleştirdiği yeni MacBook Pro'nuzun Touch Bar ve Touch ID özelliklerine sahip olduğunu bildiğiniz gibi bu özelliklerin başınıza dert açabileceğinide unutmayın. Yeni teknolojik ürünler oldukça hassas ve kırılmaya yatkın parçalar ile mevcutlar.

Birçok kişinin telefonun ekranının kırık bir şekilde kullandığını görüyoruz. Ancak bu kullanıcı için tehlikeli bir durum halindeyken görünüş olarakta çok çirkin durmakta. Fakat cihazlarını tamir etmek için yüksek fiyatlarla karşılaşan kullanıcılar ekranı kırık bir şekilde kullanmayı tercih ediyorlar. Fakat yeni almış olduğunuz MacBook Pron'nun Touch Bar klavyesinin üstünde OLED ekranlı bir cam panel olduğu için kırılmaya en çok yatkın olan teknolojidir. Cihazın güç tuşuna eklenmiş olan Touch ID parmak izi okuyucusu da oldukça hassas görünüyor.

Eğer yanlışlıkla cihazınıza zarar verebileceğinizi düşünüyorsanız, AppleCare+ hizmetini satın alarak MacBook’unuzu sigortalayabilirsiniz. Bu sayede kaza durumlarına karşı güvenceniz olur. Ama aklınızda olsun, bu sigorta 250 ile 350 dolar arasında değişen bir fiyata sahip.

Laptop klavyelerin başına gelebilecek en olabilir kazaların başında su, çay, kahve dökülmesi olası bir durum haline geldi. “On bin lira vermişim gözüm gibi bakarım.” dersek bile, kazaların olacağı varsa oluyor. En büyük derdimiz de işte burada başlıyor. Bir MacBook’un klavyesini değiştirmek istediğinizde 200 dolar gibi bir fiyatla karşılaşırken şimdiki Touch Bar’ın kırılması size bundan daha yüksek bir fiyata mal olacak. Bunun yanında olur da Touch ID’yi de kırarsanız, daha da yandınız. Touch ID ve onu çalıştıran T1 çipi, fabrikada birleşik şekilde üretiliyor. Yani kırılma durumunda ikisinin birden değiştirilmesi gerekiyor. Bu yüzden cihazınızı siğortalatmanız en doğrusu olacak.

Siz MacBook Pro alırsanız sigortalatacak mısınız?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.