Okulda Cep Telefonu Kullanmak Suç Sayılacak!

Ülkemizde yakında yürülüğe girecek olan yasa ile beraber okullarda cep telefonu kullanan ögrenciler ciddi cezalar alacak...

Bildiğiniz üzere okullarda telefon kullanan ögrencilere sadece ceza olarak telefonlarına el koyuluyordu ve buna rağmen ders sırasında telefonla kullanmalarının önüne geçilemedi. Bu duruma sonunda Milli Eğitim Bakanlığı el koydu.

Milli Eğitim Bakanlığının açıklamasına göre derstwe telefon kullanan ögrencilerin direkmen müdür veya müdür yardımcısının odasına gönderilmesi ve disiplin cezası verileceği açıklandı. Öğrenciler ders esnasında sosyal medyada öğretmenlerine hakaret edecek paylaşım veya arkadaşları ile mesajlaştıklarını sosyal medyada öğretmenlerine hakaret içeren sözler sarf ederlerse yönetmelikte öğretmenleri koruyan maddeler yer alıyor.

Bu yeni yasanın örencilerin hoşuna gitmeyeceğinin hatta olumsuz tepkiler yakın zamanda çığ gibi gelmeye başlayacağını biliyoruz ancak eğitim almak için gelen öğrencilerin derste Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medyada paylaşımlar yapmasının doğru olmadığını bilmeleri gerekir.

Sizce yeni yasaya öğrencilerin tepkisi ne olacak?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.