MEB Okullarda Sosyal Medya Kullanımına Yasak Getirdi!

Liseliler dikkat; MEB bağlı olan okullarda öğrencilerin okuldan herhangi bir paylaşım yapması yasal suç kategorisine girecek...

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin okullarda sosyal medya kullanılmasına yasak getirdi. MEB Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yayınlamış olduğu genelge ile okulun içinde yada serbest zamanlarda sosyal medya kullanımını yasakladı.

Bunlar göz önüne alınarak okullarda çekilmiş olan tüm ses kayıtları, fotoğraf ve videoların internet ya da sosyal medya servisleri üzerinden paylaşılmasının yasak olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanlığı, bu paylaşımların Anayasaya, uluslararası sözleşmelere ve 1739 sayılı kanuna aykırı olduğunu ve yasağın ihlali durumunda kişilerle ilgili gerekli yasal işlemlerin uygulanacağını söylüyor. Son zamanlarda gündemden düşmeyen okullardaki sosyal medya üzerinden kavgaların üzerine MEB böyle bir uygulamayı devreye koydu.

daha öncede bunu gibi bir uygulama okullarda mevcuttu ve okuldan görüntülerin paylaşılmasının yasal suç olduğu belirtiliyordu ancak MEB, tüm bu kararlarını 'Sosyal Medya Genelgesi' adını verdiği yeni genelgesiyle çeşitli yasal dayanakları gerekçe göstererek sosyal medyaya yönelik bir şekilde uygulamış oldu. Bu yasağın sadece liseler için değil, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm okullar için geçerli olduğunu belirtmemizde de yarar var.

Siz okullarda sosyal medya kullanımının yasaklanmasını faydalı buluyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.