Meizu’dan 10 Çekirdeklik Canavar!

Çin'in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden olan Meizu dünyada bir ilki başarmayı hazırlanıyor.Meizu'nun yeni akıllı telefonu 10 çekirdekli bir işlemciyle geliyor!

Çin'in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden olan Meizu bilinidği gibi yüksek özelliklere sahip akıllı telefonları düşük fiyatla kullanıcılarla buluşturuluyor. şimdilerde en yeni amiral gemi modeli olan Pro 6’yı satışa sunmaya hazırlıyor. Bir süre önce resmileşen telefon modeli, şimdilerde ise dünyada bir ilk olması ile gündemde. Bilindiği gibi daha önceden hiçbir şirket 10 çekirdekli bir telefon üretmemişti. Yeni işlemciyi MediaTek üretecek.

Meizu'nun yeni canavar amiral gemisi olan Pro 6’nın özelliklerine baktığımızda, MediaTek'in yeni nesil işlemcisi olan 10 çekirdekli Helio X25. Yeni nesil işlemci bünyesinde 2 adet Cortex -A72 (2.5 GHz), 4 adet Cortex-A53 (2.0 GHz) ve 4 adet Cortex-A53 (1.4 GHz) olmak üzere toplamda 10 tane çekirdek bulunduruyor. Meizu'nun Pro 6'da kullanacağı MediaTek'in yeni işlemcisi bu sayece neredeyse bilgisayar gücünde performans sunuyor. Tüm bu özelliklere ek olarak 5.2 inç büyüklüğünde 1080p çözünürlük sunan AMOLED ekran ile bilrlikte gelen Pro 6, 4 GB RAM sunan Meizu'nun yeni canavarı 64 GB depolama alanı sunuyor. Pro 6 iki adet nano SIM, USB Type-C girişini destekleyen Pro 6'nın bize göre en kötü yanı 2560 mAh gücünde batarya bulundurması.

Son olarak Meizu'nun yeni akıllı telefonu olan Pro 6 21 MP Sony IMX230 kamera sensörüne ile geliyor. Selfie kamerası ise 5 megapiksel olan cihazın ülkemizde ne zaman satışa çıkacağı bilinmiyor. Bu derece üst özelliklere sahip olan cihazın fiyatı ise 390 dolar.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?