Microsoft, İlk Trilyoner Teknoloji Şirketi Olabilir!

Teknoloji devi Microsoft, piyasa değerinin artırarak ilk trilyoner teknoloji şirketi olabilir.

Apple'ın 1 trilyon değerindeki ABD doları piyasa değerine ulaşan ilk teknoloji şirketi olma yolunda ilerliyor. Şubat 2015'te 775 milyar dolara ulaşan Microsoft, Alphabet ve Apple gibi diğer teknoloji devlerinin önüne geçerek trilyon değer dolar değerine ulaşan ilk teknoloji şirketi olabilmesi için yapması gerekenler var. Daha önce Apple, 710 milyar dolar değerini görmüş ve bu sayıya ulaşan ilk şirket olmuştu. Apple'ın ardındaki isim ise 548 milyar dolarlık değeriyle Alphabet olmuştu. Alphabet bildiğiniz üzere Google ve Google'a ait olan tüm şirketleri bir çatı altında toplamasıyla biliniyor. Microsoft ise 492 milyar dolalık değeriyle diğer rakiplerinden sıyrılıyor. Ancak durum böyleyken Microsoft'un trilyon olar değerine geleceği öne sürüldü. Equities.com analisti Michael Markowski’ye göre Microsoft, trilyon değerine ulaşan ilk teknoloji şirketi olacak.

Hali hazırda en büyük 5 teknoloji şirketi arasında 3. sırada olan Microsoft, nasıl bir hamle yapacak ki Alphabet ve Apple'ı geçecek? Şu durumdayken Markowski’ye göre Microsoft, bunu isterse yapabilir. 1 trilyon dolar barajını aşan ilk teknoloji şirketi olma şansına sahip olup yazılım şirketini ölçeklendirmesi gerekiyor. Apple gibi bir donanım şirketine göre daha fazla insana ulaşmak için yeni stratejiler izlemeli.

Apple $617 milyar
Alphabet $548 milyar
Microsoft $492 milyar
Amazon $359 milyar
Facebook $333 milyar

LinkedIn'ı 26 milyar dolar karşılığında satın almasından sonra Microsoft'un değer aldığı bu sayede şirketin sosyal medyada önemli bir rol oynadığının altı çiziliyor. Diğerlerine göre sosyal medya gelirleri artık daha fazla. Çünü artık sosyal medya hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Microsoft'un rakiplerini geçebilmesi için şirketin değerinin iki katına çıkarması gerekiyor. Bununla birlikte sosyal medyaya ağırlık vermesi LinkedIn'deki mevcut 433 milyon abonesini 2020 yılına kadar 700 milyona çıkardığı zaman bu değere ulaşabiliyor. Facebook her kullanıcı alımı için ortalama 218 dolar öderken LinkedIn abonesi için 60 dolar ödediği verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Peki siz Microsoft'un ilk trilyoner teknoloji şirketi olabileceğini düşünüyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.