BİMEKS Çalışanlarına 3 Aydır Maaş Vermiyor!

BİMEKS, çalışanları 3 aydır maaş almadıklarını belirterek gerekli olan ödemelerin yapılması konusunda uyarı yaptı.

BİMEKS, son zamanlarda ciddi bir ödeme krizi yaşıyor. Çalışanlar 3 aydır ücretlerinin ödenmediğini belirtiyor. Asgari ücret zammından sonra yol ücretlerinin de kesildiğini belirttiler. Bununla birlikte işçiler ceplerinde işe gitmek için para kalmadığını vurguladı. Evrensel’in yapmış olduğu habere göre televizyonlarda sık sık reklamlarının döndüğünü gördüğümüz BİMEKS asgari ücret zammından sonra kötü günler yaşamaya başlamış. Maaşların ödenmediği iddia eden çalışanlar elektrik, su, doğalgaz gibi rutin faturalarını bile ödeyemediklerini söyledi.

Reklamların verildiği kuruluşların hiç biri ödenmeyen ücretlerimizi ve sorunlarımızı dile getirmiyor diyen işçiler emeklerinin karşılığını alamadıklarını mağaza bölge müdürlerinin kendilerini ikna etmeye çalıştılarının bununla birlikte kendilerine biz bir aileyiz birbirimizi idare etmeliyiz diyerek işçileri yanlarında tutmaya çalışıyor.

Sadece maaşlardan değil ayrıca çalışma koşullarının ağır olduğuna da değindiler. 8 saatlik çalışma süresi boyunca sadece 45 dakika yemek molalarının olduğunu bunun dışında ayakta çalışmak zorunda oldukları için zorlandıklarını ancak buna rağmen maaşların ödenmediğini iddia ediyorlar. Aynı zamanda ücretlerin mağazadan mağazaya değiştiğini belirten çalışanların zaman zaman maaşlarında kaybolan ve çalınan ürünlerde kesinti maaşlara yansıtılıyor. Kesintinin ise neye göre yapıldığı hakkında işçilere bilgi verilmediği iddia edilenler arasında..

Peki siz bu iddialar hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.