Uber Kullananlara Ceza!

Uber, dünya çapında kullanılan bir hizmet olup ülkemizde de kullanıma açık ancak korsan taksi cezası aldığı için yasaklanması söz konusu.

Modern geleceğin taksisi olarak karşımıza çıkan Uber aracılığıyla herkes taksici olabiliyordu. Uber hizmeti ile kullanıcılar gitmek istedikleri yeri seçerek o güzergahta seyir eden otomobil varsa taksi ücretini ödeyip gideceği yere gidebiliyordu. Bu nedenle bugün itibariyle korsan taksi muamelesi görecek. Emniyet Genel Müdürlüğü Uber uygulması çin Türkiye genelince mücadele başlattı.

Artık Uber kullanan kişiler korsan taksici olarak gösteriliyor. 1000'e takın Uber kullanan kullanıcılara geçtiğimiz hafta 281 TL para cezası kesilmişti. Şimdi ise denetimler artacak olup para cezaları bağlanacak. Öyle ki araç bağlamaya kadar bile gidecek..

Uber'i para kazanmak için kullanan kişilere artık para cezası çarptırılacak. İlk seferde 2.532 TL, ikinci seferde ise 4.022 TL para cezasını ödemek zorunda. Eğer araç size ait değilse araçtaki Uber kullanıcısı iseniz 281 TL para cezası ödemek durumundasınız. Araç eğer size ait ise 60 gün para cezasına çaprtırılmayacak 60 gün boyunca trafikten men cezası alacaksınız.

Hemen hemen Türkiye'de Uber yasaklanmak üzere. Bu cezaları ödemek istemeyen kullanıcılar Uber'i kullanmayı bırakacaktır. Bakalım önümüzdeki günlerde bu durum ne olacak..

Peki siz Uber için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.