Microsoft Satın Almalara Doymuyor!

Microsoft bilindiği gibi geçtiğimiz hafta beklenmedik bir şekilde dev sosyal ağ olan LinkedIn'i satın almıştı. Microsoft yeni bir satın alma daha gerçekleştirdi!

Teknoloji dünyasının olmazsa olmazları bilindiği gibi şirketler arasında yeni satın alımlar. Microsoft bilindiği gibi son zamanlarda ürün ve servislerini daha da geliştirmek için diğer yardımcı olacağına inandığı şirketleri satın alıyordu. Micorosft'un bu satın alımlarından belki de hiç beklenmeyeni dev sosyal ağ olan LinkedIn'i satın almasıydı. Microsoft bununla yetinmemiş olacak ki yeni bir satın alım daha gerçekleştirdi.

Microsoft son yaptığı açıklamada mesajlaşma uygulama geliştiricisi olan Wand Labs'ı bünyesine kattığını açıkladı. Microsoft'un bu satın alımla zaten bir hayli çok olan Bot'larına yenilerini eklemek amaçlı olduğu düşünülüyor.

Microsoft'un yetkili ismi olan David Ku'nun yaptığı açıklamaya göre Wand'ın satın alınmasının nedeni "Conversation as a Platform görüşünün ve stratejisinin hızlandırılması." Microsoft bilindiği gibi bu bağlamda Mart ayında Bot Framework Build 2016 sürümünü tanıtmış ve geliştiricilerin ve bullanıcıların doğal dillerince cihazlar arasındak kolayca iletişim kurabilmenin önünü açmıştı.

Bakalım Microsoft bu anlamda yeni satın alımlar gerçekleştirecek mi ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?