Microsoft, Windows 10'da Performans Geliştiren Oyun Modunu Destekledi!

Artık UWP ve Win32 oyunları desteklenecek fakat Windows bunun nasıl olacağı ile bilgi paylaşmadı henüz...

Sistem performansını artıran yeni bir oyun modu özelliği geliyor. Windows 10 için UWP ve Win32 üzerinde daha performanslı şekilde işleyecek olan oyun modunu Microsoft bugün onayladı. Oyunlar Windows mağazaları ile sınırlı kalmayacak. Fakat oyunların nasıl daha hızlı bir şekilde çalışacağına dair henüz bir açıklama yapılmış değil.

Oyun modu ile ilgili olarak Xbox baş mühendisi Mike Ybarra, Xbox Wire'daki bir yazıya göre, Amacımız bilgisayarınızı oyun performansını yükseltmek için Windows 10 Oyun Modu ile optimize etmektir dedi. Ybarra, Twitter'da Oyun Modu'nun hem Win32 hem de UWP oyunlarını desteklediğini ve bunun da önemli bir faktör olduğunu ekledi. Özellik Aralık ayında bir güncelleme ile ortaya çıktığında, Windows Store'daki UWP oyunlarıyla sınırlı olabileceği konusu çok konuşulmuştu.

Oyun Modu'nun görsel öğelerine bu hafta erişebilecek olan Windows üyeleri güncellemeleride test edecekler. Bu baharda yayınlanacak olan bu özelliğin bir parçası olan Windows 10 İçerik Oluşturucu güncellemesidir.

Sizce performans artışı bizi tatmin edecek mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.