Microsoft'a Ceza Neden Verildi!

ABD'de bir kadın Microsoft'a Windows 10 güncellemesi gelmesi nedeniyle dava açtı...

ABD'nin Kalifornia eyaletinde yaşayan Teri Goldstein adındaki kadın Window 7 işletim sistemini bilgisayarında kullanmaktaydı. Bilgisayarının onayı olmadan Windows 10'a güncellenmesinin ardından Microsoft'a dava açtı. Bilgisayarının güncellemesinin ardından işlerini yapamadığını iddia eden kadını mahkeme haklı buldu ve Microsoft'a ceza verildi.

Mahkeme Microsoft'tu suçlu bularak Goldstein'a 10 bin dolarlık tanminat ödenmesine karar verdi. Microsoft'un avukatları şirketin herhangi bir suçu olmadığını iddia etse de ekstra masraflardan kaçınmak için davayı temyize götürmeyeceklerini açıkladı. Windows 10'un piyasaya sürüldüğünden haberinin bile olmadığını söyleyen Teri Goldstein, güncellemenin bilgisayarını işlevsizleştirdiği buna rağmen teknoloji devinin teknik destek vermeyi reddettiğini iddia etti.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 10'u piyasaya sürdükten sonra Windows 7 ve 8'le çalışan cihazlara ücretsiz güncelleme hakkı vermişti. Şubat ayında Windows 10'u önerilen güncelleştirmeler listesine koymuştu. Microsoft, kullanıcılar aksini belirtmediği takdirde önerilen güncelleştirmeleri otomatik olarak bilgisayarlara yüklüyor. Yapılan güncellemenin kullanıcının onayını almadan yapıldığı için Microsoft hile yapmakla suçlandı.

Peki sizinde Bilgisayarınıza otomatik olarak güncelleme yapıldı mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.