Microsoft'tan Şok Onedrive Kararı!

Microsoft'un popüler bulut depolama servisi olan ve kullanıcıların severek kullandığı Onedrive'a ciddi kısıtlamalar geldi. İşte yeni Onedrive sınırları!

Kullanıcıların son zamanlarda tercih ettiği bulut depolama servislerinden olan Microsoft'un sevilen bulut depolama servisi Onedrive'da ciddi kısıtlamalar çok yakında uygulamaya geçecek.

Microsoft bilindiği gibi Office 365 hizmetiyle birlikte kullanıcılara Onedrive servisinde sınırsız depolama alanı kullanıcılara sunmuştu. Ancak Microsoft sonradan yaptığı açıklama sınırsız depolama alanını seçeneğini kaldırdığını ve kullanıcıların bulut depolama alanlarının 1 TB'lık alanla sınırlandırdığını duyurdu. Ayrıca Microsoft Onedrive servisinde sunduğu 15 GB'lık ücretsiz depolama alanını 5 GB'a çektiğini duyurmuştu.

Microsoft kullanıcıların yoğun tepkilerine fazla dayanamadı. 5 GB'a indirdiği Onedrive depolama alanını yeniden 15 GB'a yükseltti. Ayrıca kullanıcılara 1 yıllık ücretsiz Office 365 Personel üyeliği teklifinde de bulundu.

Buraya kadar gayet güzel. Ancak Microsoft yine yapacağını yaptı ve Onedrive'da 15 GB'lık hizmetini 5 GB'a çekti. Microsoft'un açıklamasına göre Onedrive hizmetinde gelecekte sürdürebilir bir servis olması için bu yola başvurduklarını söyledi. Bakalım kullanıcıların bu duruma tepkisi ne olacak.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?