Android Cihazınızın Batarya Ömrünü Uzatın!

Android telefon veya tablet almayı düşünenler kişisel ayarlarını kendileri yapmaları gerekecek...

Android bir cihaz veya tablet aldınız bütün kişisel ayarlarınızı kendiniz yapmanız gerekecek bu ayarları ne kadar doğru yaparsanız cihazınızı daha kullanışlı ve daha performansı yüksek olarak kullanabileceksiniz. Ayarları yapmanız için ise menüden ayarlar bölümüne giderek istediğiniz bütün ayarları yapılandırabiliyorsunuz. Bunun için önerdiğimiz gibi yapmanız yeterli olacaktır. Öncelikle ekran ışığını kısmalısınız çünkü ekranın ışığının yüksek olmasından dolayı bataryanızın çabuk tükenmesine neden olabilir. Eğer bataryanınzın uzun dayanmasını istiyorsanız tabiki ekran ışıgını yüzde 50'nin altına getirmelisiniz eğer böyle uğraşmak istemezseniz otomatik ekran parlaklığını seçebilirsiniz.
Arka ekranı beyaz renk yapmaktan kaçının çünkü bataryanızın ömrünü kısalttığı için siyah ekran daha fazla şajınızın dayanmasını sağlar.

Eğer cihazınız AMOLED ekran ise siyah pikseller aydınlatma için çok daha kullanışlı batarya tasarufu sağlar.
Android cihazınız yeni olduğu için ihtiyaç duyduğunuz bazı uygulamaları Google Play Storeden yükleyebilirsiniz. Fakat bu indirdiğiniz uygulamaların kısayolu ana ekranınıza gelecektir ve indirmiş olduğunuz uygulamarın ana ekranı doldurmasını istemiyorsanız menüden Ayarlar'a gelerek ana ekran kısayol seçeneğini kapatarak kaldırabilirsiniz. Böylece indirmiş olduğunuz uygulamalar ana ekranınıza gelmeyecektir.



Android telefon ve tablet sahiplerinin başlarına gelmesinden korktuğu cihazlarının çaldırmak ve kaybolmasıdır. Eğer tabletiniz veya cep telefonunuz çalındı veya kaybettiyseniz Telefonumu Bul özelliği yani Android Device Manager sayesinde cihazınız lokasyon takip özelliği aracılığıyla kolayca bulmanız mümkün olacak. Kesinlikle bu özelliği aktif hale getirmenizi öneriyorum. Peki sizin bunlara ek olarak söyleyebileceğiniz öneriler var mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.