Milyonlarca İnsanın Mail Hesapları Çalındı!

Amerika'da çalışmalarını devam ettiren Hold güvenlik şirketinin kurucusu olan Alex Holden pek çok kullancının mail hesaplarının tehlikede olduğunu söyledi. İşte detaylar!

Amerika'nın Wisconsin bölgesinde faaliyetini sürdüren güvenlik ve bilgi şirketi Hold'un kurucusu olan Alex Holden bilgisayar korsanlarının kullanıcılara ait 272 milyon adet şifreleriyle birlikte e-mail hesaplarının ellerine geçirdiğini söyledi.

Holden'in açıkladığı rakam epey ürkütücü olsa da kullanıcıların mail hesapları risk altında olmayabilr. Hackerların ellerine geçen hesapların çok az bir kısmının Gmail, Yahoo ve ünlü Mail.ru servisinin mail hesapları bulunuyor. Hackerlerin ele geçirdikşeri mail adresleri daha küçük ve daha az güvenlikli sitelerden açılan mail hesaplarının tehlikede olduğunu belirtti.

Holden ayrıca kullanıcıların farklı hesaplar için sürekli aynı şifreyi seçmemeleri konusudna uyardı. Ayrıca kullanıcıları hesaplarının şifrelerinin tedbir amaçlı değiştirmeleri yönünde de tavsiyelerde bulundu.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?