Windows 10'a Geçen Kullanıcıların Sayısında Önemli Düşüş!

Microsoft'un geçtiğimiz yıl çıkarttığı yeni işletim sistemi Windows 10'a bilindiği gibi ilk yıl geçiş ücretsizdi. Baştan beri giderek artan benimsenme sayısı artık düştü!

Microsoft'un büyük başarı yakalayan işletim sistemi Windows 10'a geçen iş yerlerinde önemli bir düşüş gözlendi. The Register tarafından yapılan haberde StatCounter Netmarketshare ve ABD hükümeti tarafından yürütülen analiz verilerine dayandırılan sonuçlara göre iş yerlerinin Windows 10'a geçişinde çok önemli bir düşüş var.

Windows 10'u benimseme verilerine bakılırsa iş yerleri MacOS ve Windows haricinde diğer işletim sistemlerine ilgi göstermeleri. Şirketlerin hangi işletim sistemine ilgi gösterdiği ise bilnimiyor.

Windows cephesinde yaşanan başka bir şaşırtıcı gelişme ise Nisan ayında Windows XP pazar payının 9.66'lık bir olanla 9.16'lık bir dilimde olan Windows 8.1'i geride bırakması. Microsoft'un Wnidows XP'ye artık hiç destek vermediğini ve Windows XP'nin kaç yıllık bir işletim sistemi olduğunu söylemye gerek bile yok.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?