NASA Onu Gözden Çıkardı!

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA yaşamış olduğu sıkıntılar sebebiyle ISS'ı elden çıkaracak..

Özel bir şirkete devredilecek olan ISS'in devredieceğini açıklayan NASA, Mars ve Ay gibi uzak destinasyonlara yönelik olarak gerçekleştirmiş olduğu görev politikaları kapsamında değişiklik yapacak. Söz konusu olan finansman desteğini göz önünde bulundurup sürecin bu konuda aydınlık olmadığını açıklayan NASA 2024 yılı sonrası için mali sıkıntılar olduğunu dile getirdi.



NASA Yöneticisi Bill Hill
bu çerçevede oluşturmuş olduğu finansman desteği yetersizliği sebebiyle özel bir şirkeye devretme yönündeki kararı istasyonun mali sıkıntılara sahip olduğunu iddialarını beraberinde getiriyor. Mars, Ay ve diğer destinasyonlarına yönelik her görevinde milyon dolarlık harcamalarda yer alan NASA bu bağlamda alternatif çözüm yollarına doğru gidecek. NASA'nın düşük dünya yörüngesinde ekonomik kalkınmayı geliştirmek amacıyla çalışmalarının sürdürdüklerini açıkladılar. Mali kaynak oluşturmaları gerektiğini açıklayan NASA bu uğurda ilk başvuracağı yolun ISS'i özel bir şirkete devretmekten geçtiğini söyledi.

NASA şuan mali sıkıntılarını giderebilmek için ISS'i devretti. Peki siz bu mali sıkıntılarını bu şekilde giderebileceğini düşünüyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.