Nexus (HTC) Özellikleri Sızdırıldı!

HTC'nin bu yıl üreteceği Nexus kod adlı Sailfish modelin bazı özellikleri Android Police tarafından sızdırıldı.

Bu sene Nexus'ları üretmeyi HTC'nin üstleneceği biliniyordu. HTC'nin üstleneceği biliniyordu. Android Police ise HTC'nin yeni akıllı telefonu Nexus Sailfish kod adlı telefona ait olduğunu iddia ettiği bazı özellikleri paylaştı. Android Police'den alınan sızıntılara göre Nexus kod adıyla Sailfish modelinin özellikleri:

5 inç büyüklüğünde 2K çözünürlüklü ekran
4 GB Bellek(RAM) ve 32 GB dahili hafıza
12 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kamera
USB Type-C çıkışı
4 çekirdeğe sahip 2.0 GHz saat hızlarında çalışan işlemci
Android N işletim sistemi
Parmak izi tarayıcısı
2770 mAh kapasitesinde batarya

Cihaza ilk baktıgınızda Sailfish nasıl 2016'nın en güçlü telefonu yapabileceği endişe edebilirsiniz. Ama bir yere kadar RAM kapasitesi dahili hafızasıkapasitesi hatta en güçlü işlemci bile telefonda olması en güçlü akıllı cihaz olmasını sağlamayabiliyor. Zira Galaxy S7 Edge ile 6GB RAM'e sahip Oneplus 3'ün hız testlerini hatırlatmak isteriz. Burda en önemli nokta donanımların ve işletim sisteminin birbirleriyle en iyi şekilde optimize edilmiş olması.

Eğer bu optimizasyon kullanıcı için bir çok kararsızlığa yol açacaksa isterse 16 GB RAM olsun bu kağıt üzerinde kalır.Yeniden aynı örneği vermek gerekirse Oneplus 3 donanım olarak 6GB RAM'e sahip olacak. Fakat içerisindeki işletim sistemi yazılımı bu RAM'in tamamını kullanamıyor.

Peki siz henüz tanıtımı yapılmayan cihazın özelliklerini nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.