BlackBerry Son Demlerini Mi Yaşıyor!

BlackBerry'den gelen açıklamalara bakılırsa son yıllarını yaşadığının bir göstergesi olabilir...

Amerika'da eskinin bir numarası olan BlackBerry inanılması zor bir gerileme sürecine girmiş bulunuyor. Bir türlü Samsun, Apple ve LG gibi rakiplerine uyum sağlayamayan şirketin belkide bu son resmi açıklaması olabilir. Şimdi size göstereceğimiz tabloda ne demek istediğimizi daha net bir şekilde anlayacaksınız. Şirketin gelirleri 2016'nın sadece ilk 3 ayında 698 milyon $'dan 400 milyon $'a gerileme olduğu görüldü. Bu 3 ay için %40'lık düşüş demek.
Çin'deki satışların düşüşü bahsedilemeyecek kadar kötü.
Uzak Doğu pazarında da %8'lik bir düşüş var.
Pek çok kullanıcının sempati beslediği markanın sadece 3 aydaki zararı tam 700 milyon $.
2015'te ise 60 milyon $ gibi umut verici bir kar oranı vardı.Şimdi ise durum vasat bir biçimde.


BlackBerryayakta durmak için hala mucadele vermeye devam ediyor. Yönetim Kurulu Başkanı John Chen'in açıklamalarıdan da olumlu bir açıklama yapılmadı. Başkan BB'nin ilk Android akıllı telefonu Priv'den daha ucuza satın alınabilecek ama onunla aynı güvenlik sistemine sahip olabilecek iki orta sınıf yeni akıllı model telefon üreteceklerini duyurdu. İçler acısı durum ise Başkan'ın resmen bundan sonra bir amiral gemisi telefon üretmeyeceklerini söyledi.

Bu açıklamalar pek çok analiste göre malum tablonun gerçek ilanı olarak nitelendirilmekte. BlackBerry için önümüzdeki dokuz ay kritik bir dönem diyebiliriz. Çünkü 9 ay içerisinde çıkarılıcak olan iki yeni telefon modelinde yüksek satış rakamlarına ulaşırda şirket birkez daha iflastan kurtulmuş olur.

Peki siz BlackBerry'nin yeni telefonlarında yüksek rakamlara ulaşabilecek mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.