Nokia 6 için Yeni Android 7.1.1 Güncellemesi Geldi!

Finlandoyalı şirket HMD Global'ın Nokia'nın yeni isim haklarının satın almasından sonra çıkarmış olduğu ilk Nokia 6 için nihayetinde beklenen haber geldi.

Microsoft, Nokia markasının satın alımını gerçekleştirdikten sonra bu isim ile üretim yapmaya karar vermişti. Boşta kalan Nokia markasının üzerine hipotek koyan Microsoft, HMD Global'e bu isim hakkını satmış olsa bile bir süre kullanılmasına izin verilmemişti. Yaşanan bu yasağın ardından Nokia 6 ile piyasaya giren HMD Global, kısa bir süre içerisinde etki yaratmayı başardı.

Yazın tüm dünyaya açılacak olan Nokia 6 için şirket Android'in son versiyonunu kullanıyor. Bu sayede kullanıcılar kolay güncelleme yapabilme imkanına da sahip olacak. Telefonun piyasaya çıkmasından itibaren Nokia markasında bulunan ürünlerin düzenli bir şekilde güncelleneceği şirket tarafından açıklanmıştı.

Bu sözünün arkasında duran şirket ilk adımını atmış oldu. Yapılan açıklama ile birlikte Nokia 6'ya 00CN_3_170 kod ismiyle 369MB boyutunda bir güncelleme geldi. Bu sayede Android 7.1.1 Nougat'a geçeceği de belirtilmiş oldu. Bu güncelleme ile birlikte batarya süresinin iyileştirilmesi ön görülüyor. Arka planda çalıştırmaya yönelik iyileştirmelerin de yapıldığı şirket tarafından yapılan açıklamada belirtilmiş.

Peki siz Nokia 6'nın bu kadar hızlı bir şekilde güncelleme alması için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.