YouTube Karanlık Mod Nasıl Aktif Edilir?

YouTube web sitesinin bol miktarda beyaz ışığı gece görüş için rahatlık vermiyor. Şirketin kimseye söylemediği karanlık bir modu var. Peki bu mod nasıl aktif edilir?

Sahip olduğu içeriklerle dünyanın en büyük video paylaşım sitesi olan YouTube'da özellikle gece video izlemek ne yazık ki beyaz arka plandan dolayı gözler için rahatsızlık veriyordu. Göz yorgunluğu için geçtiğimiz yıl Twitter bir adım atmış gece modunu aktif etmişti. Şimdi de YouTube'da aktif edebiliyoruz.

Reddit bir kullanıcı YouTube'un henüz resmi olarak duyurusunu yapmadığı bu gece modu özelliğini keşfettikten sonra paylaştı. Gözlerin daha az yorulmasını sağlayacak olan bbu özellik Chrome geliştirici panelinden aktif ediliyor.

YouTube Karanlık Mod Aktif Etme

  • Chrome tarayıcısının son versiyonunu kullanmanız gerekiyor.
  • Ardından Chrome tarayıcından YouTube hesabınıza giriş yapın. Ardından Windows'ta Ctrl+Shift+I, Mac'te ise Option+Command+I kombinasyon tuşlarını kullanarak Chrome geliştirici sayfasına ulaşıyoruz.
  • Ardından sol üst menüde yer alan Console sekmesini açıp buradan document.cokie="VISITOR_INFO1_LIVE=fPQ4jCL6EiE" yazıp ve Enter tuşuna basıyoruz.
  • Son olarak ise tarayıcımızı yenilemeniz gerekiyor. YouTube'a girip sağ üst menüden Koyu Renk Mod ayarını aktif etmeniz yeterli olacaktır.
  • Bu adımları doğru bir şekilde yaptıysanız karanlık modun gerçekleştiğini göreceksiniz.

Peki siz karanlık modu denemeyi düşünüyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.