Nokia 8'in Özellikleri ve Fiyatı Ortaya Çıktı!

Çok beklenen Nokia 8 , Çin'in e-ticaret sitesi JD.com'da ön siparişe açıldı. Peki Nokia 8 hangi özelliklere sahip?

Cihaz son zamanlarda söylentilere yol açtı ve oldukça yakında kullanıma sunulması beklenirken, üçüncü taraf satıcı tarafından sağlanan imajların son zamanlarda ortaya çıkan konsept görüntülerine neredeyse benzediği göz önüne alındığında, listenin orijinalliği konusunda bazı karışıklıklar var. Ya Nokia ya da HMD Global ile bilinen herhangi bir ilişkisi bulunmayan bir serbest tasarım stüdyosu haline gelen YouTuber Concept Creator tarafından yayınlandı.

Liste sayfasında yaklaşmakta olan Nokia amiral gemisi için herhangi bir tahmini varış yani çıkış tarihi belirtilmiyor, ancak fiyat etiketi 3.188 Yuan (463 $) den bahsediliyor. Nokia 8, yakın geçmişte oldukça sık söylenirken, kesin donanım özellikleri henüz kamuya açık değildir. En yeni söylentilere göre yaklaşmakta olan cihazda 5.7 inç Super AMOLED QHD (2560 x 1440 piksel) ekrana sahip olduğudur.

Cihaz görünüşte Snapdragon 835 veya Snapdragon 821 SoC ile güçlendirilecek ve 6GB RAM ile gelecektir. Telefonun 64GB ve 128GB olmak üzere iki farklı depolama yapılandırması sunulacağı bildirildi. Söylentilere göre, cihazın bir USB Tip-C konektörünün yanı sıra 3,5 mm ses jakını desteklediği öne sürüldü, ancak ön taraf hakkında henüz somut bir bilgi yok.

Nokia 8'in OIS ve Super EIS ile 24 megapiksel bir kameraya sahip olmase beklenirken önden bakan selfie-cam için geleceğin cihazın 12 megapiksel geniş açılı bir sensöre sahip olabileceği belirtiliyor. Nokia 8'in Android 7.0 Nougat ile birlikte gelmesine de kesin gözüyle bakılıyor.

Peki sizce Nokia 8 istediği başarıyı elde edebilecek mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.