Nokia Zarar Etmeye Devam Ediyor!

Bir zamanların büyük teknoloji firması olan Nokia artık telefon üretmiyor. Kendi lisanslarıyla idare etmeye çalışan Nokia'ya mali raporlardan kötü haberler geldi!

Bir zamanların dev teknoloji şirketi olan Nokia bilindiği gibi isim hakkını belli bir süreyle cihaz ve servis isimlerini de tamamen Microsoft'a satmıştı. Bu satışın ardından sürekli olarak yeniden akıllı telefon üretme işine girmek için an kollayan Nokia'nın Lumia adını özlediği açık ve kullanıcılar tarafından da bu hissediliyor.

Nokia'nın kötü gidişten kurtulmak için sarıldığı Windows Phone sistemi iOS ve Andoid'e karşı olan kaybını düşünürsek Nokia Andorid işletim sistemi ile mi yoksa Windows 10 Mobile ile mi döneceği bilinmiyor. Nokia'nın geri dönüş sinyalleri bilindiği gibi Alcatel - Lucent'i satın almasıyla vermişti. Peki Nokia'nın bu satın alımdan sonra ilk çeyrek raporları nasıl ?

Nokia tarafından paylaşılan ilk çeyrek raporlarına göre Nokia ilk çeyrekte 583.46 Milyon Dolarlık bir kayıp yaşadı. Nokia'nın bu tablosu ciddi bi kaybın göstergesi. Zira geçen senenin bu döneminde Nokia 202.22 Milyon Dolarlık bir zarar ilan etmişti. Bakalım Nokia bu tabloyu terse çevirmeyi başarabilecek mi ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?