Nokia'nın Android Cihazları Bizlere Neler Sunacak!

MWC 2017'de HMD yeni Nokia ürün ailesine birkaç yeni üyeyi duyurmaya hazırlanıyor. Hem teknik personel hem de eski Nokia tutkunları, bu cihazları heyecanla bekliyor...

MWC 2017'de HMD yeni Nokia ürün ailesine birkaç yeni üyeyi duyurmaya hazırlanıyor. Hem teknik personel hem de eski Nokia tutkunları, bu cihazların tam olarak neler olacağını bulmak için endişeyle bekliyorlar. Bu tanıdık geliyor, değil mi?

Nokia'nın ilk Android destekli cihazlarını tanıtma fikrinde söylentiler dolaşırken, teknoloji dünyası 2014'e geri dönerek uğraşıyordu. Microsoft markasını satın alma aşamasındayken Nokia markasının geleceği belirsizdi ancak Android-Nokia geleceği hakkında hayal kurmamıza engel değildi. Sonuçta Nokia X ailesi çıktı.

MWC 2014'te açıklanan üç cihaz Nokia X, Nokia X + ve Nokia XL olarak adlandırıldı. Bunların üçü de, bütçeye uygun cihazlar ve yıldızlardan daha az özelliklere sahipti. Her üç telefonda da 1GHz Qualcomm Snapdragon S4 çift çekirdekli işlemciler, 5MP ana kam / 2MP ön kamera ve 800 x 480 çözünürlükte ekranlar vardı; X / X + 4 inç, XL de 5 inç idi. Diğer tek fark RAM ve X ve XL'in hafif bir 512MB RAM'i ve XL 768MB'lık sallanmasını içeriyordu.

2014'te bile bu telefonlar etkileyici değildi. Aynı derecede sinir bozucu, Windows Phone'a benzeyen özel derileri kullanıyorlardı ve Play Store'tan yoksundular ve uygulamaları ciddi ölçüde sınırlı bir Nokia mağazası tercih ettiler. Nokia X ailesi, 120 $ civarında başlayan fiyat etiketlerine rağmen başarılı olandan azdı. Ve bunun gibi, Nokia'nın Android günleri en azından bir süre için bitti.

Şimdi 2017 ve Nokia (HMD aracılığıyla) bir dönüş üzerine çalışıyor. Sonunda Android dünyasında başarı bulabilir mi? Jüri hala dışarıda iken, iyi haber şu ki HMD'nin Nokia 6'sı aslında arkasında Çin'de oldukça fazla ilgi görüyor. Şirketin MWC 2017 planları etrafında da bol bol ilgi vardı. Üç yıl sonra, Nokia-Android'in geleceği için nihayetinde doğru zaman mı, yoksa şeylerin grand planında çok geç kalınmış mıdır sizce?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.