Google Allo'ya Karşı iMessage: Hangisi Daha İyi?

Mesajlaşma uygulamaları iyi şarap gibidir; Yıllandıkça tadı daha güzel olur. Google Allo ve iMessage'nin bizlere sunduklarına göz atalım...

Similia bir yana, Google Allo'nun geçen yılın başında piyasaya sürülmesiyle ve iOS 10'daki iMessage ile ilgili en son güncellemelerle ikisi arasında net ortaklıklar ve belirgin farklar çizmemek ve hangisinin en iyisi olduğunu merak etmek zor.

Evet, biliyorum, bu Android Kurumu ve burada Apple'ı okumak için gelmediniz, ancak Google'ın interaktif, zengin mesajlaşma dünyasında pazar payı elde etme ümidi varsa, öğrenmek için bir iki şeyleri olabilir Apple'ın uzun süredir devam etmekte olan bu uygulamasından. Bu yüzden, hızlı bir göz atalım: Google Allo'ya karşı iMessage.

Kullanıcı arayüzü
Baştan genel tasarım, kullanım kolaylığı ve akışkanlık özelliklerine göz atarak başlayalım. Uygulamanızın sunduğu yeteneklerden bağımsız olarak, kolay göz ardı edilemez, anlaması kolay ve kullanması sevincinin olmadığı sürece kullanmaya meydan okumuyorum. Neyse ki, Google Allo ve Apple'ın iMessage ikisi de bu kutuları işaretliyor, ancak bazı ayrıntıları bir göz atalım.

Google'ın Hangouts veya Gelen Kutusu gibi diğer uygulamalarından herhangi birini kullandıysanız, Allo'da herhangi bir sürpriz bulamazsınız. Uygulama ve profil ayarlarınızı bulacağınız standart hamburger menüsüne ve yeni bir sohbet başlatmak için yüzen bir işlem düğmesi var. Görüşmelerin içinde, Google'ın SMS uygulaması Messenger gibi bir şeyde bulacağınız sert köşelerden biraz daha sert olan hap şekilli metin çubuğuyla, çok güzel Nougat-esque tasarım dili bulacaksınız. Biraz eklenmiş yetenek için, daha eğlenceli arka plan tasarımları ve mesaj kabarcık renkleri için konuşmalarınızın temasını değiştirebilirsiniz. Bu küçük bir özellik ancak uygulamanın daha eğlenceli hale getirilmesine doğru uzun bir yol kat ediyor.

IMesaj

Bu noktada iMessage'ın çok uzun süredir orada olduğu göz önüne alındığında, uygulamayı açarken neler bekleyebileceğinizi bilirsiniz. Akıcılıktan bahsetmişken, Apple'ın "stok" uygulamalarında tekdüze bir deneyim oluşturmak için yukarıda ve öteye geçtiğini ve iMessage'ın farklı olmadığını tartışmak yok. IMessage uygulamasının parlaklığı, baktığınız her yerde lehçe seviyesinden gelir. Her animasyon, her menü, her düğme - mümkün olan en iyi deneyimi elde etmek için hiçbir detayın keşfedilmemiş olduğunu söyleyebilirsiniz. IMessage uygulaması, kullanıcıların Apple'dan beklemek için gelmiş olduklarını, güvenilir, iyi düşünülmüş, düğmeli bir deneyim tecrübesidir.

Şimdi eğlenceli şeylere başlayalım. Temelde, hem Google Allo hem de iMessage yalnızca ileti gönderme uygulamaları olmakla birlikte, özellikleri bazı durumlarda bunlardan ayrı olarak, onları ayrı ayarlar niteliktedir. Açıkçası, iMessage bir Apple'a özgü ve Allo da Android'i düşünülerek tasarlandı, ancak bunun ötesinde bir göz atalım.

Allo, 2016'nın başında ilan edildiğinde, birincil çizgisi elbette Google Asistandı. Google Asıllı'ın gelişmiş hali olan uygulama, hava durumu, yer, film gösterim saatleri gibi alakalı bilgileri çekmek için konuşmalar içinden erişilebilen uygulama içinde iç içe geçmiş durumda. Başlangıçta, bu tür bir mesaj göndermek için çekingen görünüyor. Sanal asistan, ancak uygulamayı bir süre kullandıktan sonra, herhangi bir görüşme sırasında ihtiyacınız olduğu zaman Google'ı hazır hale getirmek aslında oldukça kullanışlı.

Google Asistan, Allo'da kendi görüşmelerinizde de yer alıyor ve bu kişilerle bağımsız sohbetler yapabiliyorlar. Burada, temelde Google uygulamasından istediğiniz gibi bilgileri sorgulayabilirsiniz, ancak sonuçlarınız daha konuşma yöntemiyle geri gönderilecektir. Yardımcı, hatırlatıcıları uyararak, hava durumu tahmini gibi günlük olarak bilgi göndermenize ve daha pek çok şey yaparak bu bağlamda parlıyor. Asistan'ın konuşma tarzı, sonraki soruları daha fazla bilgi edinmek için bağlam içinde sormanıza izin verir.

Örneğin, Google'a "Yarın tahminleri nedir?" Sorabilirsiniz ve sorduğunuz şeyin güzel bir görsel sunumunu alacaksınız. Ardından, "Bu hafta sonu ne olacak?" Sorusuyla hemen görüşebilirsin. Google, ikinci sorunun birinciyle ilişkili olduğunu ve ek bilgileri iade edeceğini görecek. Ayrıca, Allo'nun klavye üzerinde otomatik olarak görünen önerdiği yanıtlar, Asistandan daha az bilgi ile inanılmaz kolaylıkla yapmak için daha fazla bilgi ediniyor.

IMesaj

Temel bilgilerle başlayalım - iMessage SMS'i destekliyor. Kulağa zahmetsiz gibi geliyor, ancak Allo'nun vermediği göz önüne alındığında kesinlikle dikkat çekici. Yani evet, iMessage'tan herhangi birine metin yazabilirsiniz, sadece bazı temel özelliklerini kullanamazsınız.

Apple'ın iMessage sağlam bir mesajlaşma uygulamasıdır, bu konuda herhangi bir soru yok. Bununla birlikte, Google Allo'ya benzeyen bir 'ana çizim' yok. Ancak gerçek şu ki, buna ihtiyaç duymuyor. Android cihazlarının aksine, iPhone mükemmel bir mesajlaşma uygulamasıyla birlikte geliyor. Bir dolu özellik doludur ve genellikle kullanıcıların alternatif aramamıza engel olması için yeterlidir. IMessage'ın amiral gemisi özelliklerinin çoğu, akranları ile daha samimi (kelimenin masum anlamında) ve kişisel konuşmalar yapmaya odaklanmaktadır. Örneğin, karınıza "Seni seviyorum!" Diyerek bir mesaj göndermek isterseniz, mesajı görüntülediğinde animasyona başlayacak bir animasyonlu kalp balonu ekleyebilirsiniz.

Bunun diğer örnekleri arasında, ekranı ele geçiren konfeti, ekranın altından süzülen parti balonları, arka planda patlayan havai fişekler, bir atış yıldızı ve daha fazlası yer alır. Bu mesaj geliştirmeleri, Slam gibi işlemlerle bir adım daha ileriye götürülür; Güçlü ve büyük metin baloncukları, Whisper; Daha küçük ve nazik metin kabarcıkları, Invisible Ink; Metin ve fotoğrafları, dokununcaya kadar saklı tutar ve daha fazlası.

IMessage'ın en havalı özelliklerinden biri, mesajınızdaki kelimeleri emoji ile değiştirme olanağıdır. Bu nedenle, "Bu akşam pizza kapmak ister misiniz?" Yazarsanız, "pizza" sözcüğü sarı metin olarak vurgulanır ve kelimeye dokunulduğunda bir pizza emoji ile değiştirilir. Bunun üzerine, iMessage'a özgü App Store, size daha fazla çıkartma, ödeme yapma ve diğer şeyler yapma imkânı sunarak uygulamanın deneyimini zenginleştiren bir çok uygulamaya sahiptir.

Uygulamalar aynı temel mesajlaşma işlevselliğini paylaştığından ve diğer bazılarının yanı sıra, fotoğraf ve video, ses klipleri, çıkartmalar (indirilebilecek ek paketler ile birlikte) ve gerçek - zaman konum paylaşımı. Bununla birlikte, uygulama ile yapabileceğiniz şeylerin hacmi söz konusu olduğunda, iMessage, Google Allo'nun sınırlarını belirtir. Apple'ın mesajlaşma uygulamasına ne kadar zaman ve dikkat gösterdiğini çok iyi anlar ve tam olarak yararlanırsanız, iMessage kullanmak gerçekten eğlenceli bir iletişim uygulamasıdır.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.