Nokia'ya Bir Darbe de Apple'dan Geldi!

Nokia ve Apple arasındaki patent anlaşmazlığında ilk yaptırım teknoloji devi Apple'dan geldi..

Patent anlaşmazlığı yaşayan iki dev arasında ağır darbeyi koyan Apple oldu. Daha önce Güney Koreli teknoloji devi Samsung ile birçok kez patent kavgası yaşanmıştı. Alışık olduğumuzun dışında bu kez Nokia ile Apple arasında bu anlaşmazlık yaşandı. 32 patentini izni olmadan cihazlarda kullandığını iddia eden Apple, Nokia'nın telif ücretlerini ödemediğini belirtmiş tartışmanın fitili de burada çekilmişti.

Bu durumla birlikte ilk hamle Apple cephesinden gelmiş oldu. Bununla birikte Nokia'nın sahip olduğu sağlık sektöründe bulunan ürünleri geçtiğimiz günlerde Apple, marketinden kaldırdı. Apple Store'da satılan tüm Bose ürünlerini kaldırmış olup Apple, aynı hamleyi bu sefer Nokia için yaptı.

Patent ihlalinden dolayı dava açmasından sonra tüm satıllan Bose ürünlerini kaldıran Apple bu hamleyi bu kez Nokia'nın sahip olduğu ürünleri kaldırarak dikkatleri üstüne çekti. İki teknoloji devi arasnda yaşanan patent savaşı sonuçlandığı zaman Apple'ın ürünleri satıştan çekme kararından geri adım atıp atmayacağı ise henüz bilinmeyenler arasında. Fakat Apple Bose ve Beats içingeri atım atmış olsa da Bose ürünlerini tekrar satışa sunmasıyla öne çıktı.

Apple'ın davalı olduğu Nokia'nın ürünlerini kendi marketinden kaldırması hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.