CES 2017 Fuarına Az Kala 2 Yönetici İstifa Etti!

Faraday Future'nin iki önemli yöneticisi CES fuarına günler kala istifa edince tüm dikkatleri üstüne çekti.

Elektrikli otomobiller üreten Tesla'nın en büyük rakibi Faraday Future'nin borçlu olduğu bir süre önce iddia ediliyordu. Borç bataklığında olan şuan için tek umudu önümüzdeki ay gerçekleşmesi beklenen CES fuarı olan Faraday Future'nin iki yöneticisi istifa etti. CES başlangıcından önce istifa eden yöneticilerden bir açıklama gelmedi. Şirketin mali destekçilerini CES'de güvence altına alması gerekiyordu muhtemelen şirketin parası Şubat ayına kadar tükenmiş olacak..

Marco Mattiacci ve Jeorg Sommer, iki eski yöneticiler endüstride iyi biliniyor. Faraday Future ekibi için önemli çalışmaları olan iki eski yöneticinin görev süreleri olduğundan daha kısa sürdü. İkili, Faraday Future'ın yaşamış olduğu mali verimsizliklere yardım etmek için önemli firmalardan kiralanmıştı. Ancak şirket için önemli olan bu iki isim istifa etti. Şef marka müdürü Marco Mattiacci ve başkan yardımcısı Joerg Sommer'in yapmış olduğu bu istifa CES fuarına az kala olunca hepimizi şaşırttı. Otomobil sektörünün iki önemli isminin çok yüksek maaş alması nedeniyle istifa edip şirketin elini güçlendirmesi de söylentiler arasında..

Faraday Future'nin tek umutu şuan itibariyle CES fuarı. Eğer başarılı olup maddi krizinden çıkmayı başarabilirse burada iflas haberini vermemiş olacağız. Şirketin ayrıca elinde kalan son nakit parayı CES fuarında masrafları karşılamak için kullanacağı söylentiler arasında. Anlaşılan o ki durum ciddiyetini koruyor.. Sadece birkaç hafta içinde otomobil teknolojisinde yaptığı yenilikleri hep birlikte CES kapsamında öğreneceğiz.


Peki sizce Faraday Future, bu maddi kriziyle baş edebilecek mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.