Peki Bu Sosyal Medya Yasağı Neden Oluyor?

Bildiğiniz üzere ülkemizde son zamanlarda erişim engelleri yaşanıyor. Bakanlıktan konuyla ilgili bir açıklama geldi..

Twitter, Facebook ve Youtube erişim engelleri için İçişleri Bakanlığından bir açıklama geldi. Son 3 gündür yavaş olan hatta bazı zamanlar hiç giremediğimiz sosyal medyay yönelik olan erişim engellerinin ve kısıtlamaların nedeni İçişleri Bakanlığı'nın yapmış olduğu açıklamasıyla ortaya çıktı. Zaten bu bizim tahmin ettiğimiz birşeydi yaşanan terör olaylarından dolayı provakasyonu önlemek için sosyal medya erişimi kısıtlanması..

Bakanlık ise açıklamasında ülkede huzuru ve güveni sağlamak için erişimi kısıtladıklarını açıkladı. Bununla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalarda son 6 ayda sosyal medya üzerinden halkı galeyana sevk eden, terör örgütü propagandası yapan, terör örgütünü öven, terör örgütü ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden devletin bölünmez bütünlüğüne, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan toplumun can güvenliğine kast eden 3.710 kişi hakkında işlem yapılmış olup bunlardan 1.203'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış olup 1.656'sı da tutuklandı.

Facebook, Twitter, Youtube başta olmak üzere birçok uluslararası servis sağlayıcı yahut kurum kuruluşlarla yürütülen iş birlikleri de en üst seviyeye taşınmıştır.

Sosyal medyaya olan erişim kısıtlamasını hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.