CyanogenMod Hayranlarına Kötü Haber!

8 yıldır mobil piyasanın içerisinde yer alan CyanogenMod artık bizimle olmayacak..

CyanogenMod blogunda bir yazı açıklayarak yolun sonuna geldiklerini belirtti. CyanogenMod'un devam ettirilmesi artık mümkün olmaacak. İlerlemenin tek yolunun Cyanogen açısından değişmek. Bir bakıma artık yolun sonuna geldiğini duyuran şirket artık bu işletim sistemini kapatacağını destek vermeyeceğini duyurdu. Ancak farklı bir şekilde ikarşımıza çıkabilir.

Android Güvenlik Bültenleri yamasıyla birlikte yenilenmiş olan CyanogenMod bu yenilikle de ayakta kalmayı başaramadı. Telefon üreticilerinin sunmuş oldğu işletim sistemine daha iyi tabanlı bir alternatif sunmak için CM'nin yaptığı herşeyi Lineage Android yapacak. Birkaç ay önce Cyanogen cephesinde oldukça önemli birkaç çalışan işten çıkarılmış olup hatta bu konuda şirket CEO'su Kirt McMaster resmi Twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla bir anlamda küçülmeye gittiklerini doğrulamıştı.

Mobil piyasanın önemli bir ayağı olan CyanogenMod artık bizimle olmayacak ancak öte yandan Lineage projesini yapıp yapmayacakları ise merakla beklenilenler arasında..

Peki siz Android'in resmi olmayan sürümünü kullanıyor muydunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.