Zuckerberg, Facebook için İlginç Bir Açıklamada Bulundu!

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, canlı yayın esnasında Facebook'un bugün durduğu nokta hakkında ilginç bir açıklama yaparak dikkatleri üstüne çekti.

Geçtiğimiz günlerde yapılan yıl sonu değerlendirmesini canlı video sohbet esnasında yaparak Facebook hakkında ilginç söylemlerde bulundu. Dünyayı bildilendirmedeki rolü hakkındaki görüşlerini paylaşan Mark Zuckerberg, Facebook'un yeni bir tür platform olduğuna değindi. Teknoloji inşa ettiklerini bununla birlikte hissettikleri sorumluluklara yer veren Mark Zuckerberg "Facebook geleneksel bir medya firması da değil. Biliyorsunuz, biz teknoloji inşa ediyoruz ve bunun nasıl kullanıldığına dair de bir sorumluluk hissediyoruz." sözlerini kullanarak bu bağlamda içeriklerine değinmiş oldu. Facebook aslında Zuckerberg'in dediği gibiydi.

Eskiden tamamen arkadaş bulma arkadaşlarımızla iletişim kurma üzerine kurulu olan Facebook zamanla haber içerikleri bulundurmasıyla farklı bir boyuta taşındı. Kullanıcıların bir nevi sanal gazetesi olan Facebook haber akışında hangi gönderilerin belirgin ve kalıcı olarak öne çıkmasını karar veren bir algoritma olduğunu düşünürsek Zuckerberg'in bu tanımında gayet tutarlı olduğunu görüyoruz.

Facebook ile başlayan hikayesinde bugün adeta popüler tüm ağların CEO'su olan Zuckerberg, giderek önemli bir sorun haline gelen sahte yalan haberlerle ilgili önemli çalışmalar yapacağını da açıklamasında belirtti.

Peki Facebook, sizin hayatınızın neresinde?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.