Yerli Arama Motoru için Çalışmalar Başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Türkiye'nin bir yerli arama motorunun olması için harekete geçtiklerini kaydetti.

Yerli arama motoruyla birlikte kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmak isteyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yapmış olduğu açıklamayla birlikte yerli bir arama motoru için çalışmalara başladığını duyurdu. Günümüzün yerli arama otorları ülkelerinde kendi dilini kullanan içeriklerin kendi yazılımlarıyla listelenmesi yahut böylelikle dış ülkelere kaynak verilmeden içeriklerin vatandaşlara ulaştırılması aynı zamanda kullanıcı bilgilerinin öğrenilmesi yahut bu verilerin ticari bir amaçla kullanılmasının önüne geçesi adına ciddi bir önem taşmakadır.

Bu durumun farkında odluklarını belirten bakanlık ülkemizin yerli bir arama motoru olması için gerekli olan çalışmalara başladıklarını yerel bir televizyon kanalından duyurdu. Türkiye'nin yerli bir arama motoruna ihtiyaç olduğunu bununla birlikte dünyadaki entegrasyondan ödün vermeyeceklerini fakat Türkçe içerikleri de en iyi şekilde destekleyeceğini duyuran Bakanlık dünya ile entegre olmaması konusuna özellikle değindi.

Türkiye'nin gelişmiş başarılı bir algoritmaya sahip arama motoru bulunmamasıyla birlikte daha önce olan girişimler ne yazık ki başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Yerli arama motoru konusunda olan girişimlerin başarısızlıkla sonuçlanmasının en büyük sebebi hazır basit yazılımların kullanılmasıydı. Bakanlık tarafından yürütülen yerli arama motoru için gerekli olan yazılımlar için gerekli olan istihdam sağlanabilirse ülkemizin de yerel başarılı bir arama motoru olabilir..

Peki siz yerli arama motoru olsa kullanır mısınız?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.