Pentax’ın Yeni Gözdesi K1 Tanıtıldı!

Pentax’ın yeni fotoğraf makinası olan K1 nihayet görücüye çıktı.

Fotoğraf ve video meraklıları için özel olarak hazırlanmış olan K1 serinin amiral gemi modeli olarak karşımıza çıkıyor. Çeşitli yeni özelliklerin yer aldığı fotoğraf makinasının yüksek performansı ise göz kamaştırıyor. Dahili GPS’e sahip CMOS gibi özelliklerin yanı sıra cihazın 36.4 megapiksel ile destekleniyor olması cihazı hoş kılıyor. Dilerseniz Pentax K1’in özelliklerine şöyle daha yakından bakalım..

Yüksek çözünürlüklü zengin görüntüler!
Cihaz 36.4 megapiksel ile desteklenmiş. Full frame 35 mm tam kare CMOS görüntü sensörü bulundurmaktadır. Aynı zamanda görüntü keskinliğine öncelik veren AA yani anti aliasing filtresi içermemektedir.


Değiştirilebilir lens!
Uyumlu olan Pentax’ın diğer lensleriyle değiştirilebilir. Geniş tam kare görüntü hassasiyetine sahip fotoğraf makinası titreme azaltma 2 mekanizma ile donatılmıştır.

Esnek LCD monitör!
Çeşitli çekim açıları gibi eğilebilen esnek bir LCD monitör sunmaktadır. K1’in arka panelinde yer alan lensin optik ekseninden sapmadan tek bir hareketle dikey, yatay ve bununla birlikte çaprazlama yapabilirsiniz.

Yeni geliştirilen SAFOX 12!
Otomatik olarak netleme yapabilmeniz için SAFOX 12 sensörüne sahiptir. Genişletilmiş AF sistemi içeren yeni geliştirilmiş olan sensör tam kare orantılı otomatik netleme yapmanız yardımcı olmaktadır.

Gerçek zamanlı sahne analiz sistemi!
Yapay zeka teknolojisine yer veren Pentax bu sayede gerçek zamanlı sahne analizi yapmanıza yardımcı olmaktadır. 86,000 piksel ve RGB ölçme sensörü ile PRIME IV görüntüleme motorunu bir araya getirmektedir. Hareketleri gerçek zamanlı olarak analiz yapabilen cihaz görüntü alanındaki parlaklık nesnenin renklerinin analizini yapabilirsiniz.

Kesintisiz çekim!
Saniyede yaklaşık olarak 4.4 fps hızında fotoğraf çekebildiğiniz için yüksek kalitede hızlı kesintisiz çekim yapabilirsiniz. Yeni tasarlanmış olan daha geniş bir perde ünitesine sahip olan K1 hızlı veri iletim sistemi bulundurmaktadır.

Toz geçirmez!
Hava koşullarına dayanıklı bir yapıya sahip olup toz geçirmez daha dayanıklı bir sağlam gövde bulundurur. Profesyonel kullanıma yönelik olarak 300 bin çekime dayanabilen güvenilir bir sağlam olan makine yeni tasarlanmış olan flooating ayna yapısının eklenmesiyle küçültülerek minimum boyuta getirilmiştir.

Akıllı telefonunuzla kullanmaya devam edin!
Akıllı telefon ve tablet desteği sayesinde kablosuz bağlantı üzerinden makineyi kullanmaya devam edeblirsiniz. Mobil cihaz aracılığıyla live-view görüntüsünü uzaktan kontrol etmenize yardımcı olmaktadır.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.