Periscope İndir - Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Son zamanların en popüler uygulamalarından Periscope rekora koşuyor. Telefon kamerasıyla canlı yayın yaparak dünya ile iletişime geçebileceğiniz Periscope hemen indirin.

Twitter'ın CEO'su Dick Costolo, kullanıcılara internet üzerinden istedikleri yer ve zamanda canlı yayın yapma imkanı veren yeni uygulama Periscope'un 10 günde 1 milyon kullanıcıya ulaştığını söyledi.
Sosyal medyadaki canlı yayın uygulamaları Meerkat ile yaygınlaşmaya başlamıştı. 7 haftada 700 bin kullanıcıya ulaşan Meerkat hızla büyürken rakip olarak ortaya çıkan Periscope, Meerkat’in pazar payının azalmasına neden oldu.

1- Periscope nedir? Periscope, Twitter’ın sosyal ağ üzerinden canlı yayın yapmaya yarayan video akış uygulamasıdır.

2- Periscope nasıl çalışır? İlk olarak uygulamayı telefona indiriyorsunuz ve sonra bir Periscope hesabı oluşturuyorsunuz. Daha sonra da “Sign in with Twitter” kısmına tıklayarak Twitter hesabıyla giriş yapabilirsiniz. Twitter hesabınız otomatik olarak eş zamanlanır.

3-Periscope ile nasıl yayın yapılıyor? Ortadaki yuvarlak ikona tıkladığınızda canlı yayın sekmesi açılır. Çıkan ekranda “Start Broadcast”e tıkladığınızda yayına başlarsınız. Ekranda çıkan “Live” yazısı yayına başladığınızı belirtir. Eğer ekrana 2 kez tıklarsanız telefonun ön kamerasına geçiş yapabilirsiniz. Yayını bitirmek için ekranın üst kısmındaki “Stop Broadcast” sekmesine tıklamalısınız.

4- Periscope ne işe yarar? Twitter gibi anlık ve kendine özgü bir video programı olan Periscope, her anınızı takipçileriniz ya da videonuza ekleyeceğiniz başlık sayesinde arama sonuçları üzerinden diğer kullanıcılar ile paylaşılmasını sağlıyor. Bu sayede anlık çekimler yaparak diğer kullanıcıların olaylara şahit olmasını sağlayabilir bunu toplu şekilde takipçilerinize duyurabilirsiniz.

5- Periscope’ta çektiğiniz video kaydoluyor mu? Yayını bitirdikten sonra, video tekrar izlenilebilmek için (sadece 24 saat kalmak üzere) yüklenir. 24 saat sonra Periscope video dosyasına erişimi kaldırıyor. İsterseniz videonuzu " Save to camera roll" (Film şeridine kaydet) butonuna tıklayarak telefonunuza da kaydedebilirsiniz.

6- Periscope bir ilk mi? Periscope ilk canlı yayın akış uygulaması değildir. Örnek olarak; Youtube, Live Stream, Meerkart da bir canlı yayın akışı uygulamasıdır.

7- Periscope’nun diğer video sosyal ağlarından farkı nedir? Periscope’un video sosyal ağlarından farkı, canlı yayın yapılabiliyor oluşudur. Periscope gibi olan uygulama Meerkat ile arasındaki en önemli fark ise videonun yayından sonra kaydedilip indirilebiliyor olmasıdır.

8-Periscope’a ücret ödeniyor mu ? iOS ve Android işletim sistemine sahip cihazınız ile Periscope uygulamasını ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Periscope indirmek için burayı tıklayınız.