Pokemon Go, Dakikada 99 Dolar Kazanıyor Ama..

Geçtiğimiz yılın en çok rağbet gören oyunu kan kaybetti ancak şirketine kazandırmaya devam ediyor. Oyun içi satın alımlar ile Nintendo'nun başını yerden kaldırdı.

Rakamlarla belirttiğimiz gibi, geçtiğimiz yıllardaki en yaygın sansasyonlardan biri olan Pokemon Go, günlük kullanıcılarının% 90'ını kaybetti. Bu gerçekten önemli bir kayıp. Ancak bu kayba rağmen Pokemon Go, kazanmaya devam ediyor. Mobil oyun analist şirketi Think Gaming'den yeni rapor Pokemon Go çılgınlığının geçen yılki olgudan uzaklaştığını gösteriyor.

Geçen yıl oyun, kullanıcı katılımını o kadar çok hızlandı ki, bir noktada Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformlarından daha fazla kullanılmaya başlandı. Ancak son zamanlarda elde edilen veriler, uygulamanın kullanıcı tabanında büyük bir düşüş yaşadığını gözler önüne sürüyor. Geçen yıldan 1.600.000 ortalama kullanıcıya kıyasla, uygulama günümüzde yalnızca 148.000 kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. Bu rakamlar, çoğunlukla son beş aydan beri sabit kaldı, bu da oyunun eskisine göre hemen hemen ölü olduğunu gösteriyor.

Oyunun kazançlarıyla ilgili olarak geçen sene Pokemon Go her dakika 130 $ kazandı. Rakamlar şu anda dakikada 99.52 dolar, günde 146.872 dolar. Bu rakamların hâlâ çok para kazandığı ve yaygın olarak oynanan oyunların çoğunun üst üste kaldığından bahsetmek gerekir. Örneğin Clash of Clans, aynı saatte sadece 67 dolar kazanıyor ancak Pokemon Go, her dakika 149 dolar kazanan Candy Crush Saga'nın konumunu kaybetti. Şuan sıralamada Candy Crush Saga birinci.

Burada bahsedilmeye değer, geliştiricinin kullanım istatistiği gerçekten doğru sayılmaz. Kullanım analitik şirketlerinin belirttiği şekiller dikkatli gözlem ve hesaplamalardan sonra yapılan yaklaşık değerlerdir. Yaklaşık bir yıl önce piyasaya sürülen Pokemon Go, kısa sürede kazanılan başarıları kazandı. Pokemon Go'nun arkasındaki şirket olan Niantic, daha sonra 3.65 milyar dolar değerinde bir ölçekte büyüdü.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.