Apple'ın Siri'si iOS 11 ile Rakiplerime Meydan Okuyacak!

Apple WWDC 2017 etkinliği boyunca yeni birşeylerin duyurulması beklenen birşey. 10. yıl dönümü olduğu için beklentilerimiz daha yüksek.

Her yıl iOS'un yeni bir sürümü geliyor ve bu yıl büyük olasılıkla farklı olmayacak. 2017'de, iOS 11'in daha sonraki geliştirici ve halka açık betaları ve sonbaharda halka açılmasıyla birlikte yaz boyunca önizlenmesini beklemeliyiz. .

Apple, Pazartesi günü bu yılki Worldwide Developers Conference'ı her yıl olduğu gibi şirketin üst düzey yöneticilerinin bir sonraki büyük bültenleri hakkında konuşmak üzere sahne alacakları bir açılış sunumu ile başlatacak. Geleneksel olarak WWDC, iOS ve macOS (ve son zamanlarda da tvOS ve watchOS) üzerinde yoğunlaşmış bir yazılım şovu olmuştur.

Global teknoloji başlıca Apple, bu gece başından itibaren Worldwide Developer Conference veya WWDC'ye ev sahipliği yapacak. Etkinlik California, San Jose'de yapılacak ve 9 Haziran'a kadar devam edecek.

Apple her yıl bu açılış etkinliğinde yazılım güncellemelerini duyuruyor ancak Cupertino devi, iPad'ler ve MacBook'lar için büyük donanım güncellemelerinin yanı sıra Siri tarafından desteklenen yeni bir hoparlörü de duyurması bekleniyor.

Apple'ın WWDC 2017'de tamamen yeni bir Siri destekli hoparlörü piyasaya sürdüğü bildirildi. Bağlanan bir ev cihazı olmak yerine bu cihaz aynı zamanda 'sanal çevre sesi' ile hoparlör kalitesine odaklanacak. Apple'ın Amazon Echo ve Google Home'a karşı bir cevap olabilir. Raporlar, Siri hoparlörünün zaten prodüksiyona girdiğini gösteriyor.

Amazon ve Google'a karşı Siri
Apple'ın Siri'si daha geniş bir yelpazeye sahip olacak. Çalışma planları ise oldukça etkileyici. Amazon'un Alexa'sına adeta meydan okumaya hazırlanıyor. Daha fazla uygulamanın destekli olması bekleniyor. Bununla birlikte kullanıcılar Siri aracılığıyla rezervasyon, mesajlaşma, ödemeler, egzersiz, VoIP çağrısı gibi uygulamaların Siri ile entegre olmasına da izin verildi.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.