Robotlar Yakında İnsanları Geçecek!

Robot teknolojisinde bütün handikaplar aşılmasına rağmen onları insanlardan ayıran en büyük detay kalıyor:Zeka...

Bir süre önce zekanın ilerleme hızına bakarak robotların bir gün insanlardan daha zeki olacağını söyleyen bilim insanları şimdi bu beklentileri için vermiş oldukları zamanı geri çektiler. Daha öncede bilim dünyasının ortak görüş olarak 2040 yılının dile getirmiş olduğu bu tarih insan zekasının eşitlenmesi tarihi HP'nin yapay zeka ve robotlar konusunda araştırma yapan ekibinin başında bulunan bilim insanı Shane Wall tarafından daha kısa süreye çekildi.

Shane Wall, yapay zekanın öğrenme ve kendini geliştirme hızının beklendiğinden daha hızlı olduğunu ve böyle devam ederse 2029 yılında insan zekasına eş değer robotlar üretilecek.

İnsan gibi düşünen makinelerin ortaya çıkmasıyla, sorumluluk alınmasının gerektiği riskli işlerde robotların çok daha aktif olacağını ve riskleri, tehlikeleri, hataları daha başarılı şekilde analiz ederek, görevleri daha fazla başarıyla sonlandırabileceğini anlatan Wall, bu nedenle pek çok alanda robotların iş başı yapmasının kaçınılmaz olacağının da altını çiziyor.

Sizce robotların gelmesi hayatımıza girmesi nasıl olur?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.