Sahte WhatsApp Uygulamalarına Dikkat!

Popüler anlık mesajlaşama uygulaması ve kullanıcılar tarafından günün her anında kullanılan WhatsApp'ın sahte olan uygulamaları kullanıcılar için tehlike saçıyor!

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp insanalrın hayatlarını kolaylaştırdığı kadar bir o kadar da kötü hale getirebiliyor. Buna örnek olarak ilişkileri bitirmesini verebiliriz. WhatsApp'ı daha da geliştirdiğini iddia edip kullanıcılara belli bir ücret karşılığında sunulan WhatsApp gibi görünen aslen WhatsApp ile yakından uzaktan alakası olmayan yazılımlar kullanıcılara büyük bir tehdit oluşturuyor.

Daha önceden pek çok isimle çıkan bu yazılımlara son eklenen yazılım ise WhatsApp Gold. Bu sürümle birlikte pek çok WhatsApp'da olmayan özellikleri sunduğunu iddia eden Gold sürüme geçiş mesajında linke tıklayan kullanıcılar için büyük bir tehlike başlamış oluyor.

Kullanıcıların telefonununa ya da bilgisayarlarına kurduğu bu yazılımla kullanıcıların tüm bilgileri ele geçiriliyor. Son zamanlarda giderek artan bu tarz yazılımlara karşı nasıl bir önlem alınacağı bilinmezken uzmanlar bu konuda kullanıcıların temkinli olmalarında büyük bir fayda olduğunu söylüyor.

Ayrıca uzmanlar hızla yayılan bu uygulamalardan gelen mesajlarda ki linklere tıklamaması gerektiğini ve kullanıcıların bu mesajı gönderen kişileri hemen engellemeleri gerektiğini açıkladı.

Bakalım uygulama mağazalarında ya da WhatsApp'da bu tarz zararlı yazılımları engelleyecek adımlar atılacak mı ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?