Samsung Galaxy Note 6'nın Ekranı Belli Oldu! Galaxy Note 6 Nasıl Olacak?

Samsung'un merakla beklenen yeni akıllı telefonu olan Galaxy Note 6'da kullanılacak olan ekran Samsung'un da katıldığı bir etkinlikte sızdırılmış olabilir. İşte detaylar!

Bilinidği gibi son dönem televizyonlarda sıklıkla yer verilen ve gerçeğe en yakın görüntü kalitesi sunan "4K" ekranlar bilinidği gibi artık akıllı telefonlarda da kullanılmaya başlanmıştı. Samsung'un sıklıkla televizyonlarında yer verdiği bu ekran teknolojisine bilinidği gibi Samsung'un akıllı telefonlarında yer verilmişti. Gelen son raporlara göre Samsung'un merakla beklenen son amiral gemisi Galaxy Note 6'da Samsung bir ilk yaparak "4K" bir ekran kullanabilir.
UploadVR blogunun haberine göre Samsung San Francisco'da düzenlenen Display Week konferansında yeni 4K çözünürlük kalitesine sahip olan 5.5 inç boyutunda 2160x3840 çözünülüğüne sahip 806 ppi yoğunluğuna sahip ekranını tanıttı.
Teknoloji dünyasında Samsung'un bu hamlesi Galaxy Note 6'da ( ya da Galaxy Note 7) kullanılacağı yönünde algınlandı. Ayrıca UploadVR sitesinin paylaştığı bir fotoğrafta bu ekranın VR yani son zamanın popüler teknolojisi olan sanal gerçeklik içeriklerinin daha kaliteli görüntüler için kullanılabileceği ibaresi bulunuyor.
Bilindiği gibi kalite arttıkça kullanılan güç artıyor. Üreticiler bu sebeple 4K ekranları akıllı telefonlarda kullanmaya sıcak bakmıyordu. Bakalım Samsung yeni modellerinde kullancağı bu 4K ekranların çok güç harcamaması için nasıl bir teknoloji geliştirecek ? Bunları bekleyip göreceğiz.
sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?