Samsung Başkanı Tutuklandı!

Samsung'un Başkanı Lee Jae-Yong hakkındaki tutuklama kararı onaylandı. Şirketin lideri Jae-Yong rüşvetten tutuklandı...

Seul Merkez Bölge Mahkemesi Samsung'un başkan yardımcısı ve büyük liderlerinden olan Lee Jae-yong hakkındaki suçlamalar sonuçunda tutuklama emri onay aldı. Lee Jae-Yong Güney Kore hükümeti yetkililerine rüşvet talebi üzerine göz altına alındı.

Lee'nin tutuklanması için geçen ay ilk emir verilmişti ancak reddedildi. Durum böyle olunca Samsun liderini suçlayan deliller toplandı böylelikle ikinci emirde tutuklandı. Lee Jae-yong iki Samsung holding şirketinin birleşmesi için Cumhurbaşkanlığı desteğini garanti altına almak için başkan Park Geun-hye'nin yardımcısına ait olan iki vakıf için 36 milyon dolar ödediği iddia ediliyor.

Lee'nin suç listesi epeyce kabarık, zimmetine para geçirme, rüşvet, yalancı yemin, ceza karının gizlenmesi ve yurtdışındaki varlıkların yasadışı devri ilk sıralardaki yerini alıyor. Lee şu anda parmaklılar arasında ve mahkemenin başlamasından sonra 18 ay sürmesi muhtemel. Özel savcılık bu hafta Samsung Electronics Başkanı Park Sang-Jin için tutuklama emri çıkarma talebinde bulunmasına rağmen bu istekleri reddedildi.

Sizce Samsung'un lideri işlediği suçlardan kaç yıl ceza almalı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.