Samsung Çalışanı Kumar Borcu İçin Binlerce Telefon Çaldı!

Samsung şirketinde yaşanan ilginç bir hırsızlık olayı ile karşı karşıya kaldık. Peki çalışan nasıl oldu da binlerce telefonu elini kolunu sallaya sallaya çaldı?

Lee, 2010 yılında Kore'deki teknoloji devi Samsung şirketinde çalışmaya başladı. Yeni özellikler araştırmak için kullanılmış eski telefonların bakımı için çalışmak adına Samsung'a katılan Lee, ofisten ayrılmadan önce onlarca telefon çaldı. Polis, kumar oynadığı 900 milyon wonluk borcunu ödemek için telefonları çaldığını açıkladı.

Tüm Samsung çalışanları, ofisten ayrılmadan önce bir vücut tarayıcı aracılığıyla gitmek zorunda kalıyorlardı, ancak Lee, elektronik bir tekerlekli sandalyeye bağlı olarak güvenlik kontrolünü atlamasına izin verildi. Ancak Samsung nerden bilsin ki Lee, bu durumu kötüye kullanacak. 7 yıldır Samsung'un ekmeğini yiyen Lee, son 2 yıldır kumara başlamış.

Kumar borcunu ödemek için ise 8 binden fazla telefon çalmış. Lee'nin çaldığı telefonlar 800 milyon Won kazanmış yani 2.507.300 TL yapıyor. Şöyle bir baktığımızda Samsung, son 1 yıldır kötü zamanlar yaşıyor. Note 7 faciasından sonra şirketin patronu Lee Jae-yong'un adı rüşvete karıştı.

Peki siz yaşanan bu hırsızlık olayı için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.