Samsung Dört Kenarı Kavisli Ekran Üretecek!

Samsung'un yeni nesil amiral gemisi modelleri sıfır çerçeve ile gelecek. Şirket dört kenarı kavisli ekran üzerinde çalışmalar yapıyor...

Eğer sizde çerçeveleri çok ince bir telefona sahip olmak istiyorsanız, Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus bunun için oldukça uygun ve yakın zamanda ise üst ve alt çerçevelerin de yok olabileceğini söylememiz mümkün. Güney Koreli yayıncı ET News tarafından yayınlanmış olan bir rapora göre, Samsung ve LG çerçevelerini kaldıran bir çerçeve üzerinde çalışmalar yapıyor.

Özellikle Samsung, %98 ile daha büyük bir ekrana sahip dört tarafından eğimli bir telefon üzerinde çalışmalar yapıyor. Bununla beraber aynı kaynak laminasyon işleminde teknik zorluklar olduğunu bidiriyor ve bu nedenler bu görüntülemenin önümüzdeki yıla kadar göremeyeceğimiz muhtemeldir.

Laminasyon işlemi OLED panellerin üretiminde gereklidir ve diğer önemli bileşenler arasında koruyucu katmanın yanı sıra dokunmatik filmi de içeriyor.

Bildirildiğine göre, Samsung ve LG, önümüzdeki yılın başlarında dört kenarı kavisli ekranı geçici olarak sunmayı hedefliyor ancak, bazı sorunları çözmenin yollarını arıyorlar.

Samsung, ekran-gövde oranı yaklaşık yüzde 83 olan Galaxy S8 ikilisinin çerçevelerini en aza indirgeyerek dikkat çekici bir iş çıkardı. Bakalım dört kenarı kavisli çerçevesiz ekranları Galaxy S9’da görebilecek miyiz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.