Samsung Galaxy S8'in Özelliği Google'ı Taklit Edebilir!

Samsung'un yeni akıllı telefonu Galaxy S8'in kişisel asistanı Bixby'nin kullanacağı dilller...

Samsung'un Bixby kişisel asistanı Galaxy S8 kullanıcılarına lansmandan itibaren sekiz farklı dilde sohbet edebilecek ve aranızdaki kartal gözlü Google Asistan'ın şu an sunduğundan daha fazla olduğunu fark edecektir. İngilizce, Korece ve Çin dilleri baştan itibaren ve diğer beş dile kadar (SamMobile aracılığıyla) telefonda bulunacak. Karşılaştırma yoluna bakılırsa, Google Asistan hala beş dilde (İngilizce, Hintçe, Almanca, Japonca ve Portekizce) ancak yine de daha fazla dilde "çok yakında" olacağını belirtiyor.

Bixby, bir süredir emin bir şeydi ve geçen yıl Samsung tarafından satın alınmış bir şirket olan Viv Labs'un teknolojisine dayalı olması bekleniyor. Bixby'nin cephaneliğinin bir parçası olduğu söylenen bir heyecan verici özellik, S8 kullanıcılarının taranan şey hakkında bilgi verilmeden önce cihazın kamerasını kullanarak nesneleri tarama yeteneğidir.

Samsung'un AI destekli yazılımlara odaklanması ilk olarak 2014 yılının 4. çeyreğinde kazanç açıklamalarında ortaya çıkmasıyla başladı ve akıllı telefon sektörü için büyüme stratejisinin bir parçası oldu. Sadece Bixby'nin hedef aldığı akıllı telefon sektörü değil.
Kasım 2016'da Samsung Genel Müdür Yardımcısı Rhee Injong, Reuters'e yaptığı açıklamada, şirketin Viv platformunu önümüzdeki kısa sürede taşımakla kalmayıp "sesli yardım servislerini ev aletleri ve giyilebilir teknoloji cihazlarına da genişleteceğini" söyledi.

Bu, Samsung'un akıllı ev pazarını hedefleyen yeni ürün dilimlerini göreceğimiz ve Amazon Echo / Google Home'un bazı büyük rekabet edebileceği ihtimalini ortaya çıkarıyor. Gelecek üç ay içinde Galaxy S8'in piyasaya çıkması beklendiğinde, 'Hey Alexa'ya' geleceğin ev haberciliğinde 'Yo Bixby' nin katılması uzun olmayacak.

Sizce Samsung ev haberciliğinde nasıl bir teknoloji kullanacak?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.