Samsung Kamera Teknolojisinde Başka Bir Çığır Açıyor!

Samsung yeni nesil Galaxy modellerinde kullanılması beklenen yeni ISOCELL kamera sensörlerinin tanıtımını yaptı...

Samsung uzun zamandan beri akıllı telefonlarında ISOCELL kamera sensörlerini kullanmaktaydı. Bazı modellerinde Sony IMX kullanan Samsung bugün düzenlemiş olduğu etkinlikte eni ISOCELL sensörlerinin tanıtımını yaparak, yeni bir devire geçiş yaptıklarını resmen ilan etti. Bundan sonraki zaman zarfında bütün Galaxy modellerinde ISOCELL sensörün yer alması bekleniyor. Peki yeni ISOCELL kamera sensörleri neler sunacak?

Yeni ISOCELL sensörlerin üretim süreci tamemen değişiyor. Mobil sektörde bulunan telefonların nerdeyse hepsinde 40 veya 55 nanometre üretim süreci ile üretilen sensörler yer alıyor. Samsung yeni üretim süreci ile yeni ISOCELL sensörleri 28nm üretim sürecinde üretecek. Galaxy S7 modellerinde bulunan Sony IMX sensörün 65nm ile üretildiğini de belirtelim.

Yeni ISOCELL sensörlerdeki Pixel teknolojisi sayesinde görseldeki pikseller daha küçük olacak. Bu demek oluyorki fotoğraflardaki netliği artırıp düşük ışıkta kumlanmayı azaltacak. Aynı zamanda çift kamera kurulumun yazılım ile olan etkileşimi yeni ISOCELL sensörler ile en üst seviyeye taşınması bekleniyor. Aynı zamanda zoom yapma, alan derinliği ve düşük ışık performansı yeni ISOCELL sensörler ile seviye atlayacak.


Siz Samsung'un yeni kamera teknolojisini nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.