Facebook, Yine Esinlendi Skype'ın Ekmeğine Yağ Sürecek!

Facebook, bir sonraki uygulamayla grup görüntülü sohbeti yapmak istiyor. Peki Facebook'un bir sonraki hedefinde kim var?

Snapchat'in ekmeğine yağ sürdükten sonra şimdi de Facebook, Skype'ın ekmeğine göz dikti. Facebook şu anda başka bir uygulamayı kopyalamak istiyor.

Görünen o ki Facebook, farklı uygulamalar üzerinde çalışan yazılımcıları işinden edecek. Kimseye rahat yüzü göstetmeyecek. Uygulamalara getirdiği yeni güncellemelerle başka uygulamaların yolunu kesen Facebook, Skype gibi toplu video görüşmeleri sağlayan uygulamalara göz dikmiş gibi. Zira şimdilerde yeni bir uygulama ile grup görüntülü görüşme sohbeti yapmak istiyor.

Bu yeni uygulamanın adı Bonfire!

Geçtiğimiz günlerde Facebook, çalışanlarına Sonbahar sürümü için hedeflenen Bonfire adlı bağımsız bir grup görüntülü sohbet uygulamasını gösterdi. Facebook'un gençler ve genç yetişkinler tarafından popüler olan uygulamalar sonrasında ilerlediği biliniyor.

Facebook'un görüntülü sohbet uygulaması, görünüşe göre yolda ve son zamanlarda California'daki çalışanlarına gösterilen söylentiler raporlarında yerini aldı. Geçici olarak Bonfire olarak adlandırılan bağımsız uygulama ile artık grup sohbeti daveti gönderdikten sonra kullanıcılar toplu videolu görüşmeler yapabilecek.

Houseparty uygulamasından esinlenildi. Houseparty, Amerikalı gençler arasında oldukça popüler ve 2016 yılının sonunda 1.2 milyon kullanıcı kaydetti. Haliyle bu rakamlar Facebook'un dikkatinden kaçmadı ve onlara ilham oldu.

Peki siz Facebook'un kopya özelliklerle birşeyler geliştirmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.