iOS 11'in Önemli Parçası ARKit Nedir?

iOS 11'in önemli parçalarından biri olan ARKit geliyor. ARKit'i başlatmak için bilmeniz gereken küçük birşey var. ARKit nedir?

WWDC 2017'deki en büyük ilanlardan biri de ARKit oldu. Basitçe, artırılmış gerçeklik uygulamaları oluşturmak için iOS 11'i destekleyen iOS cihazlarında sensörler ve kameralar kullanan bir geliştirici araçtır.

iOS 11'in genel beta sürümüyle birlikte yeni özelliklerde ortaya çıkıyor. Geliştiricilerin, artırılmış gerçeklik uygulamaları kolayca oluşturmalarına olanak tanır. Hem tüketiciler hem de geliştiriciler için bir oyun değiştirici olacaktır.

Apple, bu yıl heyecan verici ürünler gösterecek. Beklentilerin tadını vermesi beklenen ARKit hakkında bilmeniz gereken şey ne olduğudur.

ARKİT Nedir?

ARKit, geliştiricilerin iPhone ve iPad için daha gelişmiş gerçeklik uygulamaları oluşturmalarına olanak tanır. AR uygulamaları, gerçek dünyayı kamera görünümündeki metinleri gerçek zamanlı olarak çevirebilen Pokemon Go ve Google Translate'e benzeyen dijital yer paylaşımları ile birleştiriyor. Oyunlar ve uygulamalar sanal gerçeklik ile güncellenecek. Bununla birlikte Pokemon Go'nun yeni bir sürümü üzerinde çalıştığını biliyoruz.

Apple'ın sanal gerçeklikte önemli işler yapması bekleniyor. GPS, saat ve kameraya bağlı olan Pokemon Go benzeri ARKit, SLAM adlı teknolojiyi kullanıyor. SLAM, ARKit'in iPhone'unuzda veya iPad'inizdeki kameraları kullanarak bir bölgedeki nesnelerin sayısal bir taslağını yaratmasını ve algılayıcılarını, yukarıda belirtilen nesnelerle ilişkili olarak cihazın konumunu izlemek için kullanmasını sağlar.

ARKit şu an için nasıl kullanılıyor?

iOS 11 beta içindeki bir örnek, ARKit'in Apple Haritalar'ın Flyover özelliğini nasıl daha sürükleyici hale getirdiğidir. Apple Haritalar'da Flyover'ı destekleyen New York veya San Francisco gibi bir şehirde dokunmak, size konumun birinci kişi görüntüsünü verir. Bunu yaparken iPhone'u dolaşmak ve eğilmek, nerede olursanız olun New York sokaklarında gezinmenize izin verir.

Çoğunlukla sorunsuz bir şekilde çalışır; bu, iOS 11 beta sürümünün bazı özelliklerinin eksikliğinden yola çıkarak çok şey ifade ediyor demektir. Ancak, bataryayı biraz boşaltmaktadır. İyi bir deneyim sunmak için hızlı ve kararlı bir internet bağlantısına ihtiyaç duymaktadır. Pokemon Go gibi mevcut oyunlar, ARKit'i kullanarak gelişmiş efektleri ve dinamik yaratıkları da kullanacaktır.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.