Samsung, Note 7'ye Rağmen Kazanmış!

Samsung, son üç yılın en yüksek karını yaptı. Paylaşılan raporda ayrıca Note 7'den ne kadar etkilendiği de açıklandı.

Samsung'un yetkilileri 2016 yılına ait bir rapor yayınladı. Bununla birlikte son 3 yılın en yüksek faaliyet karını açıklayan Samsung Electronics, paylaşmış olduğu faaliyet karıyla birlikte Note 7 talihsizliğine rağmen eski gücünde olduğunu kanıtlıyor.

Teknoloji gündemini uzun bir süre boyunca meşgul eden Note 7 talihsizliği Samsung'u pek etkilememiş görünüyor. Çünkü Samsung'un uygun fiyatlı telefonları kazandır. %50'lik bir artış sağlayan orta segment telefonlarına Samsung, 2017 yılında da ağırlık verecek. Sadece Samsung değil LG'de orta segment telefonlarda kendini kanıtlamak isteyen bir isim olarak karşımıza çıkıyor.

Note 7 boşluğunu Galaxy S7 doldurmuş!

Yetkililerin hazırlamış olduğu raporla birlikte açıklama yapıldı. Bu açıklamada Note 7 talihsizliğinden sonra oluşan boşluğu ise Galaxy S7'nin kapattığını dile getirdiler.

2017 yılında ise yılın ilk çeyreğinde değil ancak ikinci çeyreğinde Galaxy S8 ile satışlarının yükselişe geçeceğini belirten Samsung yetkilileri rakamlara da yer verdi. Buna göre Ekim ve Aralık dönemindeki 7.3 milyar dolarlık karı ile 2013 yılından bu yana en yüksek faaliyet olarak kayıtara geçti. Bu ayın faaliyet karının ise ay sonunda Samsung tarafından açıklanması söz konusu.

Peki siz Samsung'un faaliyet karını nasıl görüyorsunuz?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?