Samsung Yeni SSD'sini Resmi Olarak Tanıttı!

Yeni SSD'sini tanıtan Samsung sadece hızı arttırmayı değil HDD'nizi geliştirmeyi de amaçlamış.

Bildiğiniz üzere sabit disklerin ayrılmaz kardeşi olan SSD'lerin bizlere iki farklı avantajı bulunuyor. Bunlardan biri ömürlerini uzun tutma diğeri ise GB başına maliyetinin daha çok altında olması. Ancak HDD performans olarak SSD'nin yanına bile yaklaşamıyorken son zamanlarda üreticiler yeni nesil bilgisayarlarda SSD'lere yer veriyor. SSD'lerin maliyeti HDD'lerden daha yüksek olduğunu hemen hemen hepimiz biliyoruz.

Ayrıca SSD'lerin depolama boyutları da HDD yani sabit disklerden daha düşük. Ancak durum şuan tersini göstermeye başladı. Şimdilerde ise SSD'lerin maliyeti HDD'lere göre düşmeye başladı. Aynı zamanda kapasiteleri de bununla birlikte artış gösterdi.
Samsung 4 TB'lık SSD'sini geçtiğimiz saatlerde anlattı.

TLC tabanlı olan yeni SSD'nin yeni
850 EVO 40 nanometrelik 48 dikey düğümlerini ve NAND yani 3D NAND teknolojisini bünyesinde birleştirmiş durumda. 850 EVO 4 TB'ın diğer SSD'lere gör veri hızı akışını aşağıdaki görselde daha rahat inceleyebilirsiniz.


GB başına düşen fiyatı düşünecek olursak Western Digital ve Seagate'nin daha uygun olduğunu söyleyebiliriz. Ancak üretim teknolojisini yahut dayanıklığını ve performasını göz önünde bulundurduğumuzda aynı durumdan bahsetmek söz konusu değil. Yüksek kapasiteli SSD'lerin ne kadar destek alacağı bilinmez ama SSD'ler bilgisayar parçalarını etkileyen en sağlam donanımlardan biri. Bu arada Samsung'un 4 TB'lık SSD'sinin etiket fiyatı ise 1500 Dolar.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.