Samsung'dan üçüncü parti Bixby uygulamalarına kesinti!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung,Galaxy S8 ve Galaxy S8+ ile hayata geçirdiği Bixby tuşunun başka işlevlerde kullanılmasını istemiyor. Peki ne yapıyor?

Galaxy S8 ve Galaxy S8+ ile hayatımıza giren Samsung'un kişisel asistanı Bixby için adeta soğuk bir savaş yaşanıyor. Bixby'i başka bir şekilde kullanılmayacak halde ayarlamaya çalışan teknoloji devi Samsung, bugün birçok ücretsiz yeni Android uygulamasını engelledi.

Bixby konusunda ısrarlı!

Her ne kadar şimdiye kadar yaşadığı bu savaşta başarılı olmasa da bundan sonrasında kararlı olduğu gözlerden kaçmıyor. Samsung'un bir şekilde T-Mobile üzerinden satın alnan ve bu cihazlarda bu tarz uygulamaların kullanılmamasını sağladığı öğrendildi. Elbette bu yaşanan durumun T-Mobile ile sınırlı olmadığını belirtmek gerekiyor.

T-Mobile'ın geçtiğimiz günlerde yayımlanan güvenlik güncellemesinden sonra Bixby başka işlevlere sahip olmasını sağlayan uygulamaları kullanılamaz hale getiridildi. Geliştiriciler güvenlik güncellemelerini aşmanın yollarını buldukları zaman yine Bixby farklı işlevlerde kullanılacaktır.

Peki siz Bixby'in farklı amaçlarla kullanılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.