Android ve iOS Kullanıcıları için Ortak Tehlike!

İşletim sistemleri için güvenlik açıkları olası birşeydir. Ancak Broadpwn son başarısızlıktır. İki sistem için ciddi sorunlar var.

Android cihazlar için Google en son aylık güvenlik güncelleştirmesi yayımladı. Raporda bazı Wi-Fi Broadcom yonga ciddi bir hata içermektedir. Güvenlik açığı milyonlarca Android cihazın yanı sıra bazı iPhone modellerini etkiler.

Hem Android ve iOS kullanıcılarını etkileyen güvenlik ihlaline maruz kalan kullanıcılar güncelleme bekliyor. Apple yaptığı açıklama ile birlikte işletim sistemi güncellemesiyle güvenlik açığını en kısa zamanda kapatacaklarını bu yüzden çalışmalara başladıklarını açıkladı. Google ise söz konusu güvenlik açığı için geçtiğimiz ay güncelleme sunmuştu.

Temmuz ayı güncellemesinde Broadpwn güvenlik açığını kapattıklarını açıklamıştı. Bu nedenle kullanıcılarının cihazlarını hemen güncellemeleri yapmasını öneriyorum. Ne yazık ki son güncellemeleri alamayan eski telefonlar bu tehlike altında. Ancak Google, henüz bu eski telefonlara güncelleme için birşey yapacağını açıklamadı.

Milyonlarca telefon WiFi çiplerinde bulunan güvenlik açığıyla karşı karşıya. Bu güvenlik açığıyla hackerlar cihazlara hızlı bir şekilde el koyabiliyor. Kullanıcıların güvenliği hali hazırda yok diyebiliriz. Kullanıcıların cihazlarını tamamen bu açıkla ele geçirmek mümkün oluyor. Kullanıcılar birşey yapmamış olsa da hackerlar yüksek yetkilere sahip işletim sistemlerine müdahale edebiliyor. Dolayısıyla yaşanan bu güvenlik ihlali nedeniyle kullanıcıların da kafası karıştı. Broadpwn yakın zamanda keşfedilen bir kusur.

Android ve iPhone akıllı telefon kullanıcılarının çoğunluğu bu güvenlik açığıyla karşı karşıya. Broadcom BCM43XX Wi-Fi yongaları bildirilen bir sorundur.

Yaşanan bu güvenlik zafiyeti için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.