Samsung'tan Dudak Uçuklatan Televizyon!

Samsung, uzun yıllardır dünyanın önde gelen TV pazarında satış yapıyor, şu an geçen ay piyasaya çıkan 77 inçlik LG Signature OLED TV W için büyük bir rakip olacak.

Gerçekten en büyük, en iyi model olmasını istiyorsanız, diğer elektronik ürünlerden çok TV'ler servete mal oluyor. Bu noktada, Samsung'un en son QLED serisinde bulunan en yeni model olan Q9'dur. 88 inçlik 4K modeli şimdi Samsung'un en büyük QLED ekranıymış ve şimdi ayrıcalık için 20.000 dolar ödeyeceğinizi biliyoruz.

88 inç Ultra HD (3,840 x 2,160) çözünürlük, 10 bit HDR (ne yazık ki Dolby Vision yok), 240 Hz yenileme, WiFi Direct, Bluetooth (Kulaklık desteği dahil), dört HDMI girişi ve Samsung'un Akıllı Hub ve Akıllı Uzaktan kumandalarıyla çalışır. Q serisinde diğerleri gibi Q9 da son derece ince neredeyse hiç çerçeve yok ve 1.88mm şeffaf optik kablo sayesinde "no-gap" duvar montajına sahip.

Arkasındaki teknoloji, bir LED arka aydınlatma panelinin önüne yerleştirilen katman metali "kuantum noktaları" kullanan Samsung'un en yeni QLED'idir. Her biri milyondan fazla renk paletinden tek bir ton elde edebilir. AMOLED'in akıllı telefon görüntülerinin ne kadar iyi olduğunu göz önüne alarak, Samsung'un OLED TV'lere hiç girmediği şaşırtıcı. Bunun yerine, tamamen farklı bir teknoloji olan bir arka ışığı gerektiren QLED ile çıktı.

Bu QLED panellerini OLED'den daha parlak hale getirirken OLED setleri, bireysel pikselleri tamamen kapatabildikleri için daha iyi siyahlara sahipler. Samsung, QLED setlerinin DCI-P3 HDR renk alanının yüzde yüzünü kapsayabileceğini iddia ederken, OLED setleri bunu henüz yapamıyor.

Bununla birlikte, gözden geçirenler Samsung'un QLED modelleri üzerinde OLED setlerini ve hatta üst seviye LED'leri tercih ediyor. Samsung, LG'nin OLED serisi veya Sony, Panasonic gibi Full Array arkadan aydınlatmalı bir LED televizyonla asla başa kalmayan ikinci sınıf bir ekran teknolojisi için en üst raf fiyatlarını ödemenizi istiyor. Bir analist, TV pazarının istikrara kavuştuğunu ve bu nedenle Samsung ve LG'nin verdiği yanıtla, alıcılara daha fazla seçenek sunacaklarını bildirdi.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.