Snap, Selfie Drone Şirketi Peşinde!

Snap, yeni donanım projelerine doğru genişlemeyi ilerletmek için dışarıda yardım istiyor.

Snap hâlâ drone işine girmeye çalışıyor. Bildirildiğine göre Los Angeles merkezli drone şirketi Ctrl Me Robotics'i bu yılın başlarında satın aldıktan sonra Snap şimdi başka bir drone üreticisiyle görüşüyor. Çin merkezli Zero Zero Robotics şirketinin finansmanı Snap ile temasa geçiyor. Drone şirketi daha önce 25 milyon dolarlık bir büyüme yaptı. Robotik CEO'su Meng Qiu Wang, Snap ile ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Zero Zero kullanıcıların havadan fotoğraflarını çekmek için yüz tanıma özelliğini kullanan Hover Kamera Passport Drone'u ile ünlüdür. Geçen yılın ilkbaharında ilk kez piyasaya çıkan başka bir drone şirketi benzer bir şey getirmedi ve piyasaya sürdü. Lily Robotik başarıyla sadece kendi özerk drone için preorders içinde 34 milyon $ kaldırdı. Zero Zero Robotics'i zor bir noktaya getiriyor: en tanınmış tüketici drone şirketiyle doğrudan rekabet ediyor.

Snap ile bu nasıl uygun?

Şirketin, Snap Gözlükleri'nin takibi olarak kendine ait bir drone üzerinde çalıştığı bildiriliyordu ancak bu söylenti bu yıl başlarında dolaşmaya başladığından beri bir şey duymadık. O zamandan beri şirket halka açıldı ve hisse senetleri değer kaybetti. Gözlükler, Mayıs ayındaki son kazanç raporundan bu yana 8 milyon dolar gelir yarattı. Şirket 10 Ağustos'ta bir başka kazanç görüşmesi de yapacak. Görünen o ki şirket donanım yoluyla para kazanma çabalarına girmiş.

Peki siz Snap'in drone işine girmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.